Vandaag stonden er meerdere activiteiten op het programma. De dag begon met een ontspannen ochtendtraining. Na de training werd er door de volledige groep midgetgolf gespeeld. En vanavond speelden het 1e en het 2e een oefenwedstrijd tegen SK Zell am Ziller.

[ux_image id=”23939″]

[gap]

Gisteravond was vanwege forse regenbuien de weg naar Wald onder water komen te staan en was er opnieuw veel schade. Daardoor was het trainingsveld voor ons onbereikbaar. Er moest worden uitgeweken naar een sportveld bij een school in het dorp Krimml. Een niet al te groot complex, maar er kon prima worden getraind.

Ontspannen training

De trainers Mark Horsman en Toon Hillebrand hadden een training met verschillende competitie elementen bedacht. Er werd lekker ontspannen getraind als voorbereiding op de 2 wedstrijden van vanavond. Han, onze sympathieke en deskundige chauffeur, voorzag de begeleiding ondertussen van koffie. Het was goed vertoeven in de zon van Krimml. Onvoorstelbaar hoe snel het weer in Oostenrijk kan omslaan.[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=cQPEGZtGNek[/embedyt]
[gap]

Er werd weer lekker fanatiek getraind en het plezier spatte er van af. Mark Horsman maakte alvast de basis 11 bekend die later vandaag zouden aantreden tegen Zell am Ziller. Het 2e elftal speelt tegelijkertijd tegen het 2e team van de Oostenrijkers.

Midgetgolf

Na de training werd er een partij midgetgolf gespeeld in prachtige weersomstandigheden en in een ontspannen sfeer. Het werd op die manier een mooie voorbereiding op de wedstrijden van deze avond. In het restaurant werd eerst nog van een pasta maaltijd genoten en om 17.00 reed de bus naar Zell am Ziller.
[ux_image id=”23937″]

[gap]

Oefenwedstrijden

Aangekomen op het complex van Zell am Ziller lagen de velden er als een plaatje bij. Ook werd er goed voor de inwendige mens gezorgd. De supporters hadden een mooie plaats op de tribune en beide wedstrijden begonnen iets na 19.00 uur. De reporter van FC Zutphen stond op een strategische plek en had op die manier zicht op beide wedstrijden.De leiding van het trainingskamp had dit keer een tegenstander uitgezocht, die er in beide wedstrijden fel in ging. Dit kan het 1e ook verwachten in de competitie, want zo zal men FC Zutphen gaan bestrijden. Stan Murray moest in het begin meteen ingrijpen en Ivan Nijland verrichtte een prima redding bij het 2e.

2e op achterstand

Het 1e had het moeilijk met de tegenstander, die er fysiek sterk in ging en over enkele snelle spitsen bleek te beschikken. Ondertussen viel bij het 2e de 1-0 voor Zell, door een ongelukkig eigen doelpunt van Joran van der Kamp. Hij zou voor de rest een prima wedstrijd spelen. Aan de andere kant verrichtte Ezra Arends een paar reddingen en voorkwam zo een achterstand voor het 1e. Even later was er een mooie aanval van FC Zutphen die door Benjamin Roters werd afgerond, maar discutabel werd afgekeurd wegens buitenspel.

Ook het 1e op 1-0 achter

In de 32e minuut viel ook hier de 1-0 voor Zell na een snelle aanval. Ondertussen ging het 2e steeds beter spelen en zorgde Sten Kamerman voor de 1-1 na een uitstekende pass van Joran van der Kamp. In de 40e minuut bekroonde Marnix Marsman zijn goede spel met een doelpunt: 1-2. Zell kwam echter vlak voor rust terug op 2-2. Bij het 1e waren de Zutphenaren optisch sterker, maar de beste kansen waren voor Zell. Maar Ezra Arends stond prima op zijn post. Voorin bij FC Zutphen was Zidane el Hadouchi de absolute uitblinker.
[ux_image id=”23945″]

[gap]

2e sterk na rust

De 2e helft begon met een zeer gedreven spelend 2e elftal. Zij reageerden uitstekend op het fysieke spel van de tegenstander. Het 1e bleef het moeilijk houden. En in de 53e minuut viel de 2-0 na slordig uitverdedigen achterin. Aan de andere kant waren er goede mogelijkhedenvoor Benjamin Roters, en bleef Zidane El Hadouchi de meest dreigende aanvaller. Bij het 2e lieten Max Oostendorp, Nando Bleumink en Marnix Marsman goede mogelijkheden onbenut. Er werd zeer gedreven gespeeld met name ook door de hardwerkende Nils Vos.

Zidane redt de eer, Max matchwinner

Bij het 1e werd het nog erger. In de 65e minuut werd het 3-0 na een geweldig afstandsschot. Enkele minuten later viel de 3-1 na een fantastisch doelpunt van Zidane El Hadouchi. FC Zutphen zette daarna volop druk op de tegenstander. Bij het 2e greep de doelman van Zell, die een goede wedstrijd speelde, in na een mogelijkheid van Joran van der Kamp. De druk van het 2e had tot gevolg dat een doelpunt niet kon uitblijven. Het was Max Oostendorp die voor de 3-2 eindstand zorgde.Bij de andere wedstrijd nam ook de druk van FC Zutphen toe en dat resulteerde in een strafschop, die echter jammerlijk gemist werd door Timon Kuiper. Aan de penalty ging een goede actie van Benjamin Roters en Zidane El Hadouchi vooraf. Zo bleef de 3-1 op het scorebord staan wat een zeer teleurstellend resultaat van het 1e betekende.Het is echter een trainingskamp, en de bedoeling is dat er van geleerd wordt. De kwaliteiten zijn bij de spelers volop aanwezig. Dat komt er echter nog niet uit. Er werd echter te veel met het spel van de tegenstander meegegaan. Na de wedstrijd was het nog een tijd gezellig en werd om 2230 de thuisreis begonnen.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends; Stan Murray, Hidde Ruessink, Hidde van Kalker; Hugo Groters, David te Slaa, Zidane El Hadouchi, Mido Blok, Timon Kuiper, Benjamin Roters; Floris de Boer

Opstelling FC Zutphen 2: Ivan Nijland; Bas Jansen, Tom Wijnhoven, Joran van der Kamp, Valentijn Roters; Marnix Marsman, Nando Bleumink, Sten Kamerman, Nils Vos; Mathijs van der Meulen, Camiel a Campo

Verslag: Gerjan Nijland