blok-oranje-rood

Tim Scholten debuteert in het 1e elftal

blok-oranje-rood

Zaterdag 1 oktober was om meerdere redenen een bijzondere dag. Het is waarschijnlijk niet eerder voorgekomen dat het 1e elftal pas in de maand oktober voor het eerst in competitieverband in actie komt. Gelukkig werd er gewonnen. Tim Scholten was onderdeel van de feestvreugde na afloop. Hij debuteerde in FC Zutphen 1. Vlak voor tijd verving hij Ivan Staring.

Tim Scholten speelde vorig seizoen nog in de JO19-1. Nadat hij in de voorbereiding met de 1e en 2e selectie meeging naar Oostenrijk en daar tijdens het trainingskamp al een goede indruk achterliet, begon Tim het seizoen in het 2e elftal. Onder de nieuwe trainers Tom de Haan en Wilco van Osch laat Tim al regelmatig zien wat hij in huis heeft.

Debuut

Nadat Tim eerst 90 minuten met het 2e elftal speelde (4-3 winst op AZSV), sloot hij daarna aan bij de 1e selectie. Even leek het of Tim de hele wedstrijd vanaf de bank moest toekijken. Maar vlak voor tijd kwam toch het verlossende signaal: ‘ Tim, warmlopen’. Vrij snel daarna viel hij in voor Ivan Staring. En zo maakte Tim, net als Kevin Ooms, Mousa Nahimana en Michalis Spiridakis, zijn eerste officiële speelminuten in competitieverband.

Trotse lach

Met een trotste lach liep Tim zaterdag van het veld. Een officieel debuut smaakt natuurlijk naar meer. ‘Dit was leuk. Hopelijk krijgt het een vervolg’, glunderde hij na afloop van de wedstrijd. Natuurlijk nam Tim de tijd om even door Hans ten Brinke gefotografeerd te worden.

Gefeliciteerd met je debuut, Tim!

Vind ik leuk 4