blok-oranje-rood

Terug in Zutphen: terugblik op een mooie trainingsweek

blok-oranje-rood

De 1e en 2e selectie zijn na een lange terugreis weer veilig in Zutphen aangekomen. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde trainingsweek, waarbij alles tot in de puntjes was georganiseerd. We hopen met deze week de basis te leggen voor een goed en succesvol seizoen. Gerjan Nijland sluit de serie dagjournaals met deze laatste bijdrage af.

[ux_slider freescroll=”true”]

[ux_image id=”24026″]

[ux_image id=”24015″]

[ux_image id=”23999″]

[ux_image id=”23955″]

[ux_image id=”23954″]

[ux_image id=”23953″]

[ux_image id=”23945″]

[ux_image id=”23939″]

[ux_image id=”23938″]

[ux_image id=”23937″]

[ux_image id=”23922″]

[ux_image id=”23918″]

[ux_image id=”23911″]

[ux_image id=”23905″]

[/ux_slider]
[gap]

[block id=”22478″]

[gap]

Lange terugreis

Aan alles komt een eind en dat gold ook voor deze geweldige week die we gehad hebben. Zondagochtend om iets na 9.00 uur vertrokken we van de Duxer Alm in Hochkrimml naar Zutphen. Direct al na Gerlos waren er files en dat hebben we de hele weg tot aan Keulen gehad. Dat was jammer, maar het belangrijkste was dat de reis zonder ongelukken is verlopen en dat we zonder problemen in Zutphen arriveerden. Na de lange reis namen we op de parkeerplaats van FC Zutphen afscheid van elkaar. De officiële afsluiting van deze week zal plaatsvinden op donderdag 26 augustus na afloop van de training van de selectie.

Groot compliment voor de organisatie

De organisatie bestaande uit Anton van der Kamp, Frank de Vries, David te Slaa, Joran van der Kamp en Jesse de Vries verdient een groot compliment vanwege de wijze hoe ze deze week georganiseerd hebben. Het grootste compliment kreeg men van externe partijen. De eigenaar van het restaurant en beheerder van de accommodatie deelde in zijn toespraak aan ons mee dat hij zelden mensen had gezien die alles zo tot in detail hadden georganiseerd. Bijna van minuut tot minuut. Dat zorgt voor veel duidelijkheid zowel bij ons intern, maar ook voor partijen waar je mee samenwerkt. En als we bedenken dat dit moest plaats vinden voor een groep van ca. 60 mensen, bestaande uit spelers, trainers, begeleiders en supporters, dan vergt zoiets een geweldige voorbereiding en uitvoering.

Onverwachte weersomstandigheden

Daar komt nog bij dat we te maken kregen met onverwachte weersomstandigheden, waardoor gedeelten van het programma niet door kon gaan. Er moet dan volop geïmproviseerd worden. Maar ook daar was deze leiding een meester in. Alles verliep vlekkeloos, temeer ook omdat ze er zelf bij waren, er bovenop zaten, en direct actie ondernamen. Ook de medewerking van de mensen uit Oostenrijk was uitstekend. Om die reden bood Frank ook aan of ze hulp nodig hadden bij het opruimen van de puinhopen veroorzaakt door de natuurramp. We hadden tenslotte veel sterke kerels in de aanbieding. Maar dat was niet nodig, temeer omdat ook het leger werd ingeschakeld, zoals we konden zien. We zijn al deze mensen dan ook heel veel dank verschuldigd.

Uitstekende sfeer

Wat tenslotte opviel is de saamhorigheid in de groep. We lieten niet alleen zien dat we goed kunnen voetballen, maar ook dat een aantal jongens geweldige zangtalenten hebben, en dat ze zonder enige schroom het podium op gaan. En als de groep binnenkomt, heerst er meteen een vrolijke sfeer. Dat bleek o.a. zaterdagmiddag met de thuiswedstrijd van SC Wald. Zowel tijdens de wedstrijd als na afloop, heerste er een prachtige sfeer samen met onze Oostenrijkse gastheren.

Eenheid

Wat we als bijzonder hebben ervaren, was hoe de jongens met elkaar om gingen. Verschillende leeftijden, achtergronden en karakters zorgde er desondanks voor dat er een eenheid was. Verantwoordelijkheid nemen met en voor elkaar en de wijze van omgaan met je naaste, ook al is die persoon heel anders, zijn eigenschappen die je ook meeneemt in de maatschappij.

Elke dag testen

Als we verder zagen hoe serieus er met veiligheid werd omgegaan. Iedere dag werd er getest per persoon en de testen moesten worden ingeleverd bij ‘veiligheidsmanager’ David te Slaa, die dat in nam en weer keurig registreerde.

Dankbaar

We kregen een compliment van de buschauffeur over de wijze hoe de bus werd achtergelaten. En zo waren er nog veel meer positieve dingen die op vielen. Laten we dit soort zaken meenemen in de komende tijd. En laten we ons ook realiseren dat dit uniek is wat we mee gemaakt hebben. Daar mag een stuk dankbaarheid uit voortkomen: hartelijk dank aan alle betrokkenen bij deze week!Verslag: Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0