Teleurstellend gelijkspel voor FC Zutphen tegen BWO

FC Zutphen heeft in de eerste wedstrijd na de winterstop tegen BWO uit Hengelo voor de zevende keer deze competitie gelijkgespeeld. En ook deze keer was het eigenlijk onnodig. Tot driemaal toe werd een voorsprong weggegeven, waarbij 3 keer de bal op een te gemakkelijke manier werd verspeeld. De eindstand was 3-3. Met het vele balbezit, de soms prachtige combinaties ga je niet automatisch 3 punten halen als je daarnaast ook defensief soms te naïef bent.

Veld goedgekeurd

Op een ijskoud Sportpark ‘t Meijerink floot de jonge scheidsrechter Ferens Groenhuijsen uit Zwolle om precies 15.00 uur voor het begin van de wedstrijd. Kort voor aanvang keurde hij het veld goed. Onder een waterig zonnetje leek het er ook goed bij te liggen. Tijdens de wedstrijd bleek een aantal keren toch ook dat de spelers moeite hadden met het door de vorst gladde veld.

Captain Te Slaa opent de score

FC Zutphen had veelvuldig de bal, BWO speelde compact en wachtte de tegenstander op eigen helft op. In de 24ste minuut kreeg de technisch begaafde Milan Klaver de eerste kans. Keeper Dion Tanke redde bekwaam met zijn voet. Eén minuut later was het toch raak. Uit een voorzet schiet aanvoerder David te Slaa de bal onberispelijk binnen: 1-0. FC Zutphen blijft voetballend de betere ploeg maar verzuimt om dit betere voetbal verder te verzilveren. In minuut 38 krijgt BWO de eerste kans van de wedstrijd en is het meteen raak (1-1). Hieraan vooraf ging knullig balverlies van FC Zutphen waardoor spits Krijn Terink van BWO geheel vrijstaand kan worden aangespeeld en de bal makkelijk achter keeper Ezra Arends binnen kan schieten.

Prachtige volley Mido Blok

Vlak voor rust maakt FC Zutphen tot vreugde van de vele supporters de onnodige tegengoal weer goed. Een afvallende bal wordt door Mido Blok van een afstand van ruim 20 meter onhoudbaar voor de Hengelose keeper prachtig in het doel gevolleerd. Hiermee werd de ruststand van 2-1 bereikt.

Opnieuw gelijk

Na de warme thee in de rust pakte FC Zutphen de draad weer op. Veel balbezit en mooie combinaties leidden direct tot een kans voor Michalis Spiridakis, die de bal over het doel schoot. BWO bleef voetballen vanuit een verdedigende stelling, hanteerde de lange bal maar kwam er dan ook met veel mensen snel uit. Precies op deze manier ontstond in minuut 55 hun eerste kans na rust, waarbij de FC Zutphen defensie zich kinderlijk liet uitspelen, en middenvelder Tom Harbers van BWO bekwaam kon afronden: 2-2.

El Hadouchi scoort

Even later kreeg BWO ook weer te makkelijk de bal in haar bezit op de helft van FC Zutphen en schoot spits Terink de bal van afstand op de paal. Meteen uit de tegenaanval kreeg Zidane El Hadouchi de bal aangespeeld van de goed doorzettende Mido Blok en schoot de bal onhoudbaar voor de keeper binnen: 3-2. Hiermee had FC Zutphen voor de derde keer in de wedstrijd een voorsprong te pakken.

Toch nog gelijk

In het verdere verloop van de wedstrijd gebeurde er niet veel en leek FC Zutphen op de eerste overwinning na de winterstop af te stevenen. Het zouden 3 punten zijn, niet door overtuigend te voetballen maar toch zeer welkom. In de 86ste minuut veranderde dat helaas. De keeper van FC Zutphen aarzelde na een terugspeelbal te lang met uitschieten, waardoor de spits van BWO de bal kon afsnoepen en in het lege doel kon schuiven. Hiermee werd de eindstand van 3-3 bereikt.

Teleurstelling Mark Horsman

Na afloop was trainer Mark Horsman teleurgesteld, omdat 3 keer een voorsprong was weggeven. Trainer Vincent Bilanovic van BWO moest terugdenken aan de bal op de paal in minuut 59. Wat als die er in was gegaan? Was het dan ook gelijk geworden?

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends, Koen Hulleman (68. Martijn Zandbergen), Tim Scholten (55. Timon Kuiper), Kevin Ooms, Hidde van Kalker, David te Slaa, Mido Blok, Milan Klaver, Michalis Spiridakis, Nathan Greven en Zidane El Hadouchi.