blok-oranje-rood

Talentvolle meiden FC Zutphen nemen deel aan selectiedag MVVA (meiden en vrouwenvoetbal in de achterhoek)

blok-oranje-rood

Iris is één van de circa 5200 voetballende meiden in de Achterhoek. Ze droomt al van jongs af aan om profvoetbalster te worden. Talent heeft ze zeker! Helaas is er in de Achterhoek (op dit moment) geen mogelijkheid om je op een hoger niveau verder te ontwikkelen. Als Iris haar talent wil ontwikkelen, zal ze nu moeten afreizen naar Zwolle of Twente. Maar er is goed nieuws, want vanaf januari 2020 kan zij in de Achterhoek voetballen op hoog niveau! Om talenten in de regio te kunnen behouden en opleiden is de talentenacademie MVVA (Meiden- en Vrouwenvoetbal in de Achterhoek) opgericht.

Op zaterdag 21 december mochten namens FC Zutphen: Lize Somsen, Ines Olthuis, Destiney Beemer, Yara Hennevelt, Kee Hubert, Britt Reisner, Janneke Oostendorp en Floortje den Hertog deelnemen aan een selectiedag voor het MVVA team. Dit op het sfeervolle trainingscomplex van de Graafschap, Sportpark de Bezelhorst in Doetinchem. Helaas moest Floortje afzeggen vanwege een blessure en kon Janneke het middagprogramma niet meemaken omdat ze ziek werd.

Om 09:45 uur werden onze meiden ontvangen op het mooie trainingscomplex van de Graafschap Jeugd. De kopjes van onze meiden stonden heel strak omdat het toch heel spannend is zo’n selectie dag.
Om 10:00 uur werden alle deelnemers in het totaal 80 meiden meegenomen naar het veld door de trainers van de Graafschap.

Het ochtendprogramma bestond uit een circuit van 5 techniek oefeningen. Alle meiden mochten hun skills vertonen en de scouts liepen er tussen om alle speelsters te beoordelen.
Om 11:45 uur eindigde het ochtendprogramma en kregen alle speelsters een gezamenlijke lunch aangeboden (van de Graafschap) in het gezellige clubhuis van de Graafschap.

Vanaf 13:00 uur mochten de meiden nu echt aan werk in de onderlinge partijtjes van 6 tegen 6. Het plezier en de energie straalde er vanaf ondanks de gure wind die over de Biezenhorst blies.
Om 14:00 uur zat de selectiedag erop en werden gezamenlijk alle spullen opgeruimd. Moe en voldaan gingen alle meiden naar huis, met de herinnering aan een hele mooie en vooral sportieve selectiedag.

In de week van 30 december laat MVVA weten wie er in aanmerking komt voor een plekje in het talententeam. MVVA wil in januari 2020 starten met een MO13 team van 20 speelsters.
Voor alle meiden is het nog even spannend, maar de mooie ervaring en deelname aan deze selectiedag pakt niemand ze meer af.

Top dag en vrouwenvoetbal wederom goed op de kaart gezet !!!

Rob Reisner
Coördinator JO12 teams, FC Zutphen

[foogallery id=”18239″]

Vind ik leuk 0