Sterk spelend FC Zutphen klopt WSV met 2-0

Een collectief sterk spelend FC Zutphen klopte dinsdagavond in een oefenwedstrijd WSV, dat uit komt in de 1e klasse. Het werd 2-0. Het trainingskamp op hoogte in Oostenrijk heeft ongetwijfeld zijn vruchten afgeworpen, want het team was van de eerste tot de laatste minuut topfit. Achterin speelden Hidde van Kalker, Kevin Ooms, Hidde Ruessink en Koen Hulleman een zeer degelijke wedstrijd. En als er al eens een snelle aanvaller van WSV doorkwam, stond daar de betrouwbare sluitpost Joey Wolsink.

Eerste fase gelijk opgaand

Beide ploegen maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van. FC Zutphen combineerde goed met veel positiewisselingen, was optisch meer in de aanval, maar de eindpass en scherpte ontbrak. WSV was gevaarlijk en Joey Wolsink moest een keer goed ingrijpen om een doelpunt te voorkomen. De achterhoede van FC Zutphen, die het soms lastig had, bleef geconcentreerd en degelijk spelen, waarbij vooral Hidde Ruessink uitblonk.

FC Zutphen opent de score in de 30e minuut

Het was de sterk spelende Timon Kuiper die de score opende. Een vrije trap van 20 meter werd door hem loepzuiver in de kruising geschoten. De sterk spelende doelman van WSV kon niet anders dan de bal verbaasd nakijken. WSV probeerde het daarna wel, maar FC Zutphen toonde zich sterk in de persoonlijke duels.

Beter FC Zutphen in de 2e helft

Vlak na rust was er een uitstekende mogelijkheid van Benjamin Roters, maar de keeper redde voortreffelijk ten koste van een corner. In de 60e minuut maakte Benjamin Roters, na een prachtige aanval, de 2-0. Hij zette de aanval zelf op met een scherpe pass op Mousa Nahimana. Deze speelde zich voortreffelijk vrij en legde de bal zuiver terug op de 16 meter, waar Benjamin Roters keihard raak schoot.

Aantal wissels bij FC Zutphen

FC Zutphen wisselde daarna enkele spelers, maar dat had geen invloed op de kwaliteit van het team. WSV trachtte in het laatste haf uur de bakens te verzetten, maar de thuisploeg bleef scherp in de duels en was fysiek ook de betere ploeg. Joey Wolsink greep nog een keer goed in. Maar aan de andere kant misten Zidane el Hadouchi en Ivan Staring. De laatste na een mooie aanval en knap overstapje. In de stand kwam geen verandering meer. Voor FC Zutphen is het zaak deze vorm ook de komende tijd in de beker en de competitie vast te houden. De eerstvolgende partij vindt plaats komende zaterdag om 15.00 uur in Holten tegen Blauw Wit voor de 2e bekerwedstrijd.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde van Kalker, Kevin Ooms, Hidde Ruessink, Koen Hulleman (70. Stan Murray), Mousa Nahimana, David te Slaa, Michalis Spiridakis (65. Zidane el Hadouchi), Timon Kuiper (75. Noah Bolt), Benjamin Roters, Ivan Staring