Ruime overwinning FC Zutphen op vv Diepenveen in Hanze Cup

Op dinsdagavond 14 februari speelde FC Zutphen O23, een mix van spelers uit het 1e, 2e, de JO19-1 en het reguliere O23 team, de laatste poulewedstrijd van het Hanze Cup toernooi. Tegenstander was vv Diepenveen. De wedstrijd eindigde in een zeer ruime 9-0 overwinning voor FC Zutphen.

Sterk begin van Diepenveen

Daar zag het na 20 minuten voetballen niet naar uit. Diepenveen begon sterk en had al twee keer op de lat geschoten en ook nog eens een grote kans net niet afgemaakt, voordat FC Zutphen ook maar iets had laten zien. Het gevaar kwam met name van de snelle rechtsbuiten en van gevaarlijk indraaiende hoekschoppen. FC Zutphen dankte de 0-0 stand van dat moment aan geweldig keeperswerk van O23 keeper Ivan Nijland en aan een flinke portie geluk.

Floris de Boer opent de score

In de 23ste minuut draaide de wedstrijd. Michalis Spiridakis kwam op rechts goed door en schoot strak voor, waar Floris de Boer de bal gemakkelijk kon binnenlopen: 1-0. Vanaf dat moment was het FC Zutphen wat de klok sloeg. De ene na de andere aanval golfde richting het Diepenveense doel en voor rust zetten de altijd behendige Zidane El Hadouchi en Michalis Spiridakis de stand op 3-0.

FC Zutphen loopt verder uit

Bij het begin van de tweede helft bracht trainer Mark Horsman Benjamin Roters voor Mido Blok. Topspits Benjamin deed meteen van zich gelden door met een prachtig lobje in de 52ste minuut de stand op 4-0 te brengen. Twee minuten later maakte Floris de Boer 5-0 na een strakke pass van Hidde van Kalker. De 6-0 was wederom een schoonheid van Benjamin Roters. Met een vernuftige steekbal van Zidane e Hadouchi werd hij één op één voor de keeper gezet die hij met een slim tikje met de buitenkant van zijn rechtervoet op het verkeerde been zette.

FC Zutphen wisselt en scoort

In de 60ste minuut kwamen Daan Schwachöfer en Aleck Boeijink voor Zidane el Hadouchi en Floris de Boer. Diepenveen probeerde wat terug te doen, maar een goede aanval eindigde met een schot voor langs. In minuut 67 zette Michalis Spiridakis de stand op 7-0. De hardwerkende Sandro Bruil werd gewisseld voor Max Oostendorp en ook Tycho Bloemen ruilde met Steye Kleijzen. In minuut 81 scoorde Max Oostendorp op aangeven van Benjamin Roters de 8-0. De 9-0 moest nog even op zich laten wachten want de toch ook wel verdienstelijk keepende doelman van Diepenveen redde knap op een strak schot.

Slotakkoord Benjamin Roters

Zes minuten voor het einde ging Diepenveen voor de eretreffer. De spits kwam vrij voor keeper Ivan Nijland die op een wonderbaarlijke manier zijn doel schoon hield. Benjamin Roters zorgde in de 86ste minuut voor het slotakkoord door de bal onberispelijk binnen te schieten. De eindstand van 9-0 was bereikt. Al met een al een ruime overwinning op een tegenstander die zich in fasen van de wedstrijd flink verweerde.

Finaleronde

FC Zutphen heeft nu de finaleronde van de Hanze Cup bereikt. Met FC RDC, Sportclub Deventer, Go Ahead Eagles O18 en Overwetering mogen we uitmaken wie met de eer van het beste O23 team uit de regio Deventer mag strijken. De eerstvolgende wedstrijd vindt al plaats op dinsdagavond 21 februari, om 20.00 uur bij FC RDC in Deventer.

Opstelling FC Zutphen: Ivan Nijland, Tycho Bloemen (73. Steye Kleijzen), Hidde van Kalker, Siebe Beuker, Sten Kamerman, Timon Kuiper, Mido Blok (46. Benjamin Roters), Zidane El Hadouchi (60. Aleck Boeijink), Michalis Spiridakis, Floris de Boer (60. Daan Schwachöfer) en Sandro Bruil (68. Max Oostendorp)