blok-oranje-rood

Ruime overwinning FC Zutphen in bekerduel met FC Aramea

blok-oranje-rood

FC Zutphen kwam dinsdagavond in het bekerduel tegen FC Aramea geen moment in de problemen. Vanaf het eerste fluitsignaal dicteerde FC Zutphen de wedstrijd. De eindstand werd, onder toeziend oog van het thuispubliek, 6-0. Enige smet op de overwinning was het uitvallen van Jelle Macaré. De middenvelder zorgde voor het openingsdoelpunt, maar kwam daarbij hard in botsing.

Lekker energiek

Trainer Mark Horsman kijkt redelijk tevreden terug op de wedstrijd. ‘We speelden lekker energiek, dat was positief. Daardoor lukte het ons ook om veel kansen te creëren.’ Gescoord werd er dan ook volop. Na het openingsdoelpunt van Jelle Macaré volgden doelpunten van Zidane el Hadouchi (2), Luuk Meijer en Benjamin Roters (2).

Kleine ruimtes

‘De tegenstander speelde vanuit een verdedigende organisatie. Daardoor waren de ruimtes klein. We probeerden daarom het tempo op te voeren om zo naar openingen en ruimtes te zoeken. Eerlijk gezegd deden we dat niet altijd even goed en snel genoeg. Dat we 6x scoren stemt me tevreden’, vervolgt Horsman zijn verhaal. ‘Maar er hadden eigenlijk nog wel een paar goals meer gemaakt moeten worden’.

Zorgen om Macaré

Na afloop van de wedstrijd ging het overigens meer over de situatie van Jelle Macaré, dan over de overwinning. Na zijn wissel is Jelle uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. We wensen hem beterschap en een goed herstel.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends; Hugo Groters, Hidde Ruessink, Hidde van Kalker, Lucas Hengstenberg; David te Slaa, Mido Blok, Jelle Macaré, Zidane el Hadouchi; Benjamin Roters, Floris de Boer

Vind ik leuk 0