Ruime oefenzege FC Zutphen op VV Elspeet

FC Zutphen speelde vanavond een oefenwedstrijd tegen VV Elspeet. In Elspeet werd met 0-4 gewonnen dankzij doelpunten van Floris de Boer, Luuk Meijer, David te Slaa en Zidane el Hadouchi.

Initiatief bij FC Zutphen

FC Zutphen neemt vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. Het levert een aantal kansjes op, maar een doelpunt blijft lange tijd uit. Benjamin Roters is er in de 37e minuut dichtbij. Hij ziet zijn inzet, na een prachtige solo, van de lijn gehaald worden.

Openingstreffer Floris de Boer

Even later is het Floris de Boer die na een mooie combinatie met Koen Hulleman en Luuk Meijer naast schiet. Kort daarna maakt de aanvaller zijn misser goed. Op aangeven van Koen Hulleman schuift De Boer hard raak.

Prachtig doelpunt

Vlak voor rust volgt een schoonheid van een doelpunt. David te Slaa zet met een splijtende pass collega middenvelder Luuk Meijer vrij voor de keeper. Meijer verschalkt de doelman van Elspeet met een prachtige lob: 0-2.

Kansen na rust

Na rust een zelfde spelbeeld. Al probeert de thuisploeg wel gevaarlijk te worden. Ze zetten wat meer druk, maar het levert geen grote kansen op. Aan de andere kant krijgt FC Zutphen wel kansen om de score verder uit te breiden. Een inzet van Luuk Meijer wordt van de lijn gehaald en invaller Zidane el Hadouchi schiet in het zijnet.

Doelpunt David te Slaa

Het is opnieuw Koen Hulleman die aan de basis staat van een doelpunt. Hij bereikt David te Slaa, die zuiver en hard raak schuift.

Slotakkoord Zidane el Hadouchi

Elspeet zakt wat verder in en FC Zutphen blijft aanvallen. Zidane el Hadouchi ziet zijn ijver in de 82e minuut beloond worden. De jonge aanvallende middenvelder brengt de stand op 0-4.

Zaterdag a.s. naar Almelo

Zaterdag wacht de volgende krachtmeting. FC Zutphen reist dan af naar Almelo voor de bekerwedstrijd tegen Oranje Nassau.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman; Hugo Groters (Stan Murray), Hidde van Kalker, Jelle Macaré (Hidde Ruessink), Lucas Hengstenberg; Koen Hulleman, David te Slaa, Luuk Meijer, Mido Blok; Floris de Boer (Zidane el Hadouchi), Benjamin Roters