blok-oranje-rood

‘Prachtig als jongens en meisjes plezier uitstralen met voetballen’

blok-oranje-rood

Jesper van Zutphen is vanaf het volgende voetbalseizoen de nieuwe trainer van FC Zutphen JO10-3. Hij verheugt zich op het nieuwe seizoen: ‘Ik wil met mijn trainingen graag bijdragen aan de persoonlijke groei van jongens en meisjes’.

[ux_image id=”20878″]

[gap]

Ben je al langer jeugdtrainer?

‘Dit is mijn derde seizoen als jeugdtrainer. Ik ben begonnen met training geven omdat het team van mijn broertje geen trainer had. Ik deed dat in eerste instantie samen en sinds dit jaar voor het eerst alleen’.

Waarom kies je voor de JO10-3?

‘Ik heb met de Voetbaltechnisch coördinator Michiel van der Beek een gesprek gehad over mijn loopbaan als trainer. Toen heb ik aangegeven dat ik geen voorkeur heb voor een bepaald team. Wel heb ik verteld dat ik graag door wil gaan als jeugdtrainer. Toen bleek dat de JO10-3 een geschikt elftal is’.

Waaruit bleek dat?

‘De huidige JO9 lichting is volgend seizoen JO10. Een talentvolle groep. Door de JO10-3 te gaan trainen kan ik mooi zien welke jongens en meisjes eventueel in aanmerking komen voor de stap naar een hoger team’.

Wat vind je leuk aan het trainen van de jeugd?

‘Het eerste en misschien wel het belangrijkste is het plezier dat de jongens en meisjes uitstralen als ze voetballen. Daarnaast vind ik het mooi om bij te dragen aan de persoonlijke groei die sommige jongens en meisjes doormaken dankzij mijn trainingen. En dat moet ze helpen in hun verdere voetbalcarrière’.

Voetbal je zelf ook nog?

‘Ik voetbal in het 5e elftal. Dit is een vriendenteam. De meeste jongens ken ik al sinds ik ben begonnen met voetballen. In het team is het altijd erg gezellig’.

Kun je voetballen combineren met het trainerschap?

‘Ja hoor, dat gaat prima. De trainingen van de teams van de JO10 afdeling zijn van 18.00 tot 19.15 uur. Met het 5e trainen we meestal pas om 20.30 uur. Ook op de zaterdagen gaat dit wel goed. De JO10 speelt vaak al om 8.30 uur de en het 5e vaak pas om 14.30 uur’.

Je fluit ook wedstrijden toch?

‘Ja, naast het voetballen en training geven ben ik ook nog scheidsrechter bij de club. Dit is vaak nog een uitdaging om te kijken of dit allemaal qua tijd wel goed uitkomt’.

Train je jouw team alleen of samen met een andere trainer?

‘In principe ben ik de enige trainer van de JO10-3. Wel verwacht ik goed contact te hebben met de andere trainers van de JO10 afdeling, om te overleggen en over het eventueel doorschuiven van spelers’.

Wat voor een trainer ben je?

‘Een trainer die er samen met zijn team voor de volle 100% voor gaat. Dat verwacht ik ook van mijn ploeg. Want ook al heb je een iets mindere dag, als je samen keihard werkt kan het resultaat alsnog gewoon goed zijn. En als elke speler maar plezier heeft. Dat is het belangrijkste en dan komt het winnen vanzelf wel’.

Welke begeleiding krijgt een trainer bij FC Zutphen?

‘Ik heb halverwege dit seizoen een gesprek gehad met Michiel van der Beek en Delano Severin. We hebben besproken hoe mijn trainingen gaan. Tijdens het gesprek werden mijn sterke punten en mijn verbeterpunten besproken. Delano en Michiel zorgen er ook voor dat er altijd 1 van hen aanwezig is op de dinsdag en donderdag. Als trainers vragen hebben is daar dus altijd gelegenheid voor.  Ook zijn er elk jaar een paar avonden waar alle trainers bij elkaar komen. Dit is dit seizoen helaas nog niet mogelijk geweest door corona’.

Wat verwacht jij van volgend seizoen?

‘Ik hoop als eerste dat we tegen die tijd weer wedstrijden mogen spelen. Dat is het leukste wat er is. Dat merk ik ook bij de jongens die ik nu train. En verder verwacht ik dat het een seizoen wordt met veel plezier en mooie acties en goals’.

Vind ik leuk 0