blok-oranje-rood

‘Pittige procedure in zoektocht naar een goede hoofdtrainer’

blok-oranje-rood

Met de aanstelling van Mark Horsman heeft FC Zutphen voor volgend seizoen een nieuwe hoofdtrainer gevonden. Bij de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer speelt de Technische Commissie van FC Zutphen een belangrijke rol. Hans Nijland vertelt hoe de TC te werk is gegaan en legt uit waarom de keuze op Horsman is gevallen.

[ux_image id=”19420″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

‘Visie van Mark past goed bij onze voetbal organisatie’

‘We zijn blij dat het gelukt is om Mark Horsman als nieuwe trainer aan ons te binden’, vertelt TC-lid Hans Nijland. ‘Mark heeft een heldere voetbalvisie, die goed aansluit op waar wij met onze voetbal organisatie naar toe willen. En Mark kent onze club, is hier succesvol geweest als jeugdtrainer en heeft de afgelopen 10 jaar bij meerdere clubs ervaring opgedaan als hoofdtrainer. Hij heeft een enthousiaste en zelfverzekerde indruk achtergelaten tijdens de gesprekken. Hij is een trainer die duidelijk is, zowel in zijn ambities met de club, als in zijn verwachtingen van de spelersgroep’.

Veel kandidaten, goede gesprekken

Arthur Isselman en Ido te Loo lieten een paar weken geleden weten na dit seizoen te stoppen als hoofdtrainers bij FC Zutphen. De Technische Commissie kwam daardoor voor de uitdaging te staan om een goede opvolger te vinden voor het succesvolle trainersduo. Hans Nijland en Wouter de Haan zijn daar vanuit de TC erg druk mee geweest. ‘We hebben eerst een profielschets gemaakt van de gewenste eigenschappen van de nieuwe hoofdtrainer voor onze club’, vervolgt Nijland zijn verhaal. ‘Op onze kandidatenlijst stonden al een aantal namen van interessante trainers. En we hebben veel reacties ontvangen nadat bekend werd dat Arthur en Ido na dit seizoen stoppen’. Na intensief overleg is er vervolgens met 4 kandidaten gesproken. ‘Daar zaten uitstekende trainers bij. Met een goed verhaal en met ieder hun specifieke kwaliteiten’.

Pittige procedure

Tijdens de 2e gespreksronde hebben de overgebleven kandidaten ook gesproken met Pepijn van Schaardenburgh, bestuurslid voetbalzaken. En vervolgens hebben ze zich gepresenteerd aan een afvaardiging van de 1e selectie. Daarna heeft de Technische Commissie de balans opgemaakt en een advies uitgebracht aan het bestuur. ‘En dat advies kennen jullie inmiddels’, doelt Nijland op de aanstelling van Mark Horsman. ‘We zijn niet over 1 nacht ijs gegaan. We hanteren een pittige procedure, omdat we een goede trainer willen voor onze club. Dat moet ook, want er nemen na dit seizoen 2 echte clubtrainers afscheid. We zijn heel tevreden over de weg die Arthur en Ido zijn ingeslagen. We vertrouwen er op dat Mark die lijn met zijn werkwijze kan voortzetten’.

Grote aantrekkingskracht in de regio

‘We zijn blij dat we zoveel reacties hebben ontvangen. Dat zegt iets over de aantrekkingskracht van onze club in de regio. Maar het zegt óók iets over de kwaliteiten van Mark Horsman, dat we voor hem hebben gekozen’.

Sportieve ambities onveranderd

Na de zomerstop begint de nieuwe trainer aan zijn avontuur bij FC Zutphen. Maar dat duurt nog even. ‘We hopen natuurlijk eerst dat de competitie wordt hervat, zodat we weer lekker kunnen voetballen. Daar zijn we met z’n allen wel aan toe. En dat geeft Arthur en Ido de mogelijkheid hun periode als hoofdtrainers positief af te sluiten’, besluit Nijland. ‘Dan kunnen we daarna verder bouwen aan sportief succes, met een andere trainer maar met onveranderde sportieve ambities: het voetbalniveau omhoog brengen en promoveren’.

Vind ik leuk 0