Padel blijkt voor FC Zutphen 1 een leuk alternatief voor een topper

In plaats van de topper tegen het eveneens ongeslagen JVC Cuijk te spelen stond er voor het 1e elftal een andere leuke activiteit op het programma. Er werd een padel toernooitje gespeeld. Padel is een razendsnel groeiende sport en is een kruising tussen tennis en squash.

[ux_image id=”26594″ image_size=”original”]

[gap]

Aangepaste trainingsweek

We zitten in een aangepaste trainingsweek. Dinsdag werd er individueel getraind en donderdag was er – geheel binnen de huidige maatregelen – een looptraining op de parkeerplaats. En vandaag dus een panel toernooi.

Padel

Nadat in 2 poules was uitgemaakt wie de besten waren werd in een finalepoule en een verliezerspoule uitgemaakt wat de eindstand zou worden. In de verliezerspoule werd goed duidelijk waarom sommige boys juist voor voetbal hebben gekozen. Het plezier maakte echter goed. In de finalepoule speelden de beide nummers 1 en 2 van beide poules tegen elkaar. Daaruit kwam de wedstrijd om de 3e en 4e plaats met als (toch wel) verrassende winnaars Esmée en Mark H. Zij versloegen 1 van de 2 topfavorieten, David & Lucas.

Finale

De finalepartij werd gespeeld tussen de oudjes maar ook absolute topfavorieten: Luuk & Jelle en Joey & Hidde. Wat een, op voorhand, simpele overwinning moest gaan worden voor de favorieten werd een zware gelijkopgaande strijd waarbij de beste ploeg van vandaag toch aan het langste eind trok. Winnaars van het eerste FC Zutphen-1 Padeltoernooi 2021 zijn geworden: Luuk & Jelle.

Uitslag padel toernooi

Na anderhalf uur non-stop actie zat dit leuke alternatief, voor de naar 2022 verplaatste topper, erop en kon de definitieve eindstand opgemaakt worden.