Opnieuw winst voor FC Zutphen: 1-3 tegen ZZC ’20

FC Zutphen heeft vandaag opnieuw de volle winst gehaald door ZZC ’20 aan de zegekar te binden. Zonder slag of stoot ging dat zeker niet. De gastheren uit Zelhem boden flink tegenstand en zorgden voor het 1e tegendoelpunt bij FC Zutphen in deze competitie.

[ux_image id=”25261″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Sterk begin van FC Zutphen

Nadat de eerste kans voor ZZC verloren ging doordat een schot van Niels Wassink over het doel ging, trokken de Zutphenaren de wedstrijd naar zich toe. Benjamin Roters scoorde in de 7e minuut na een uitstekende actie van David te Slaa. Even later stuitte Benjamin Roters op de sterk keepende Harm Reindsen. De eveneens sterk spelende Koen Hulleman vond ook doelman Reindsen op zijn weg. Maar ZZC was deze middag niet van plan zich te laten overrompelen. Bijna was het 1-1, maar Robin Wassink schoot naast, na zwak ingrijpen achterin. Toch viel in de 20e minuut de 0-2 nadat Luuk Meijer met een prachtige knal doelman Reindsen kansloos liet, na een goed voorbereidende actie van Koen Hulleman.

ZZC gaat fel de duels aan

Nadat doelman Reindsen met een prima safe Koen Hulleman van scoren had afgehouden, was er een grote kans voor Jari Garritsen. Hij dook alleen op voor doelman Wolsink, maar deze pareerde zijn inzet uitstekend. FC Zutphen liet zich in deze fase in de duels te veel aftroeven, waardoor de thuisploeg voelde dat er meer te halen viel. Voorin verzuimde FC Zutphen voor de rust de 3e goal te maken. Benjamin Roters schoot net naast nadat hij alleen voor doelman Reindsen kwam.

ZZC begint goed aan de 2e helft

De thuisploeg ging na de rust verder met het felle en fysiek spel waarmee men de 1e helft had afgesloten. Dat resulteerde in de 57e minuut met de op dat moment verdiende 1-2 na een mooie aanval die door Robin Wassink prima koppend werd afgerond. FC Zutphen gooide er een schep bovenop door 2 nieuwe spelers in te brengen. Sem Veeger en Timon Kuiper kwamen voor Zidane el Hadouchi en Mido Blok. Een prima en tijdige ingreep van trainer Horsman.

FC Zutphen vecht zich terug

Koen Hulleman had pech dat zijn kopbal via de lat over het doel belandde. Aan de andere kant moest Lucas Hengstenberg een paar keer aan de noodrem trekken tegen de snelle Jari Garritsen. Joey Wolsink stopte even later een uitstekende kopbal van Robin Wassink uit een vrije trap. Maar in de 65e minuut viel de beslissing, 1-3. De topscorer van FC Zutphen, Benjamin Roters, was opnieuw doeltreffend met een prachtig doelpunt die hij scoorde uit een voorzet van Koen Hulleman.

De wedstrijd is beslist

ZZC kreeg hierna geen kansen meer, waardoor het eerder 1-4 werd dan 2-3. Sem Veeger miste nog een grote kans nadat hij alleen voor de doelman kwam. En in de 79e minuut viel Khen Bakkerweerd goed in voor de leeg gestreden Koen Hulleman. Een brede selectie had ook deze middag weer zijn vruchten afgeworpen. Volgende week zaterdag wacht de thuis wedstrijd tegen Redichem.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hugo Groters, Hidde Ruessink, Hidde van Kalker, Lucas Hengstenberg, Koen Hulleman (79. Khen Bakkerweerd), David te Slaa, Luuk Meijer, Mido Blok (60. Timon Kuiper), Bejamin Roters, Zidane El Hadouchi (60. Sem Veeger)

Verslag: Gerjan Nijland