blok-oranje-rood

MO15-2 op zoek naar de laatste vrouw

blok-oranje-rood

Zo, eindelijk is de vakantie weer afgelopen. Gelukkig maar, kan er tenminste weer gevoetbald worden. Het was wel duidelijk dat de meeste meiden optimaal genoten hebben van hun vakantie en weinig sportiefs gedaan hebben. Er waren ook uitzonderingen. Nina, Imke en soms Juno hebben bijvoorbeeld nog gebruik gemaakt van de “Crossfit teens” bij “Crossfit Humanpower”. Klasse!
De conditie was bij sommige meiden dus ver te zoeken, maar gelukkig daar gaat aan gewerkt worden de komende tijd (duivels lachje van de schrijver).

[gap]

Een nieuw team

Zoals de meesten van jullie weten is de oude MO13-1 dit jaar verdeeld over twee teams, namelijk MO15-2 en MO15-3. Er is hierbij puur gekeken naar leeftijd en in enkele gevallen naar vriendinnen. Naast de meiden van de oude MO13-1 is de MO15-2 aangevuld met drie meiden uit de MO15-1 en twee nieuwe speelsters. De huidige selectie bestaat dan uit de volgende namen: Bodil,

Charlotte, Danisha, Floor, Imke, Isa, Juno, Lieve, Lotte, Lynn, Maura, Mila, Nienke, Nikki, Nina, Raffaela en Sophie. De betere rekenaars onder ons komen dan op een totaal van 17 meiden.

Dat lijkt best veel en dat is het ook wel, tenminste als iedereen er altijd is en fit is. In de praktijk is dat meestal niet het geval. Raffaela is namelijk langdurig geblesseerd en Nina speelt vanwege chronische enkelklachten maximaal een helft. Bodil heeft op dit moment een heup blessure. Ondanks dat ze niet kon voetballen, ging ze wel mee naar Apeldoorn. Top.
Naast alle blessures waren er ook nog twee meiden afwezig en dat bracht het aantal voor vandaag op dertien en een half.

Wie is de laatste vrouw?

We hebben dit seizoen trouwens een klein probleem. We hebben in theorie slechts drie verdedigers, waarvan Nina er één is. In de praktijk hebben we dus twee en een halve verdediger. Vooral de laatste vrouw positie is een probleem. Als je het de meiden vraagt, is er eigenlijk niemand die daar wilt staan en al helemaal geen hele wedstrijd.
Behalve wedstrijdritme op doen, willen we de bekerwedstrijden ook vooral gebruiken om te kijken waar meiden het best tot hun recht komen en waar ze het team het meeste van nut zijn. Het liefste laten we natuurlijk de meiden spelen waar ze dat zelf willen, maar dat zal in sommige gevallen niet mogelijk zijn. Persoonlijk heb ik daar wat moeite mee als “pleaser” zijnde.

Okeeee…op naar het minder serieuze gedeelte van dit verslag, namelijk de wedstrijd.

De wedstrijd

Onder het oog van het massaal toegestroomde publiek, die een lekker plekje in de zon hadden gevonden, begonnen we aan de eerste wedstrijd van het seizoen.
Het begin van de wedstrijd ging redelijk gelijk op en misschien, gezien vanuit mijn objectieve oogpunt, waren wij zelfs wel beter. De verdediging, met Mila vandaag als laatste vrouw, hield alles dicht. En dat zorgde ervoor dat de rest kon gaan bouwen aan een aanval. Bij één van die aanvallen wist Sophie de bal bij Danisha te krijgen en met haar linkerbeen schoot ze knap binnen. 0-1.

Helaas wist Victoria vrij snel daarna op gelijke hoogte te komen door een klein foutje van ons. Imke probeerde de bal nog te redden en kwam daarbij in botsing met de paal. Na een kleine behandeling kon de paal gelukkig de wedstrijd weer hervatten…Imke ook trouwens.

In de rust hebben we het één en ander omgezet, maar dat kwam helaas ons voetbal niet ten goede. De meiden zagen dit zelf ook in en toonden initiatief door zelf van positie te wisselen. Helaas stond het toen al 3-1 voor Victoria. Hoewel het vanaf dat moment achterin weer goed stond, wisten we zelf geen kansen meer te creëren en bleef het bij 3-1.

Ondanks het verlies hadden we nog wel een heuglijk nieuwtje. Isa heeft vandaag haar debuut gemaakt en ze deed dat op zo’n manier dat het leek alsof ze al jaren voetbalt. Met een stralende lach vertelde ze dat ze niet kan wachten tot volgende week. Dat is een goed teken. Bovendien gaf ze zelf al aan achterin te willen staan en dat is altijd goed, verdedigers kunnen we goed gebruiken.

Een ander positief punt van de wedstrijd was dat al het publiek aan haar/zijn kleurtje heeft kunnen werken.

Het gezellig douchen zat er vandaag helaas niet in. Rob Geus heeft besloten dat het niet verantwoord was om de meiden “bloot” te stellen aan het spocht en schimmel in de doucheruimte. Komen ze goed weg.

Volgende week spelen we thuis tegen Oeken. Kijken wat ons die wedstrijd brengt.

Een trainer 

Vind ik leuk 0