Het is rustig op Sportpark ‘t Meijerink. Een frisse wind waait over het sportpark. De zon stoeit met de wolken om voorrang voor een mooi plaatsje in de lucht boven het hoofdveld. De rust en stilte wordt regelmatig onderbroken door het enthousiasme van een groep fanatieke voetballers. Het 3e elftal traint en ze beleven er zichtbaar plezier aan.

Foro: Ruud Evers

Passen en trappen

Op het hoofdveld staan een aantal oefeningen in circuitvorm uitgezet. Na de warming up laten de spelers van het 3e elftal hun traptechniek zien. In tweetallen staan ze tegenover elkaar en met veel precisie wordt de bal tussen de hoedjes gespeeld. Althans, als de pass zuiver genoeg is. Er zwabbert ook nog weleens een bal de verkeerde kant op.

Kaatsen, passen, afronden

Daarna is er een spel aan de beurt waarbij er gekaatst wordt, gevolgd door een lange bal en tot slot afronden op een klein doeltje. Het spel wordt tegelijk op 2 plekken gespeeld. Het groepje met de meeste gescoorde doelpunten is winnaar. Wat de uitslag werd? Dat bleef onduidelijk. Waarschijnlijk wordt er nog steeds over vergaderd.

Discipline

Bij alle oefeningen wordt rekening gehouden met voldoende afstand. De jongens gaan gedisciplineerd om met de regels die er zijn. Ook tussen oefeningen door. Logisch vinden ze zelf: ‘Uiteraard houden we ons aan de regels. We zijn veel te blij dat we in deze aangepaste vorm toch lekker kunnen voetballen’.

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!