blok-oranje-rood

Ook FC Zutphen 3 heeft voetbalplezier tijdens circuitvorm

blok-oranje-rood

Het is rustig op Sportpark ‘t Meijerink. Een frisse wind waait over het sportpark. De zon stoeit met de wolken om voorrang voor een mooi plaatsje in de lucht boven het hoofdveld. De rust en stilte wordt regelmatig onderbroken door het enthousiasme van een groep fanatieke voetballers. Het 3e elftal traint en ze beleven er zichtbaar plezier aan.

[ux_image id=”20031″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Passen en trappen

Op het hoofdveld staan een aantal oefeningen in circuitvorm uitgezet. Na de warming up laten de spelers van het 3e elftal hun traptechniek zien. In tweetallen staan ze tegenover elkaar en met veel precisie wordt de bal tussen de hoedjes gespeeld. Althans, als de pass zuiver genoeg is. Er zwabbert ook nog weleens een bal de verkeerde kant op.

Kaatsen, passen, afronden

Daarna is er een spel aan de beurt waarbij er gekaatst wordt, gevolgd door een lange bal en tot slot afronden op een klein doeltje. Het spel wordt tegelijk op 2 plekken gespeeld. Het groepje met de meeste gescoorde doelpunten is winnaar. Wat de uitslag werd? Dat bleef onduidelijk. Waarschijnlijk wordt er nog steeds over vergaderd.

Discipline

Bij alle oefeningen wordt rekening gehouden met voldoende afstand. De jongens gaan gedisciplineerd om met de regels die er zijn. Ook tussen oefeningen door. Logisch vinden ze zelf: ‘Uiteraard houden we ons aan de regels. We zijn veel te blij dat we in deze aangepaste vorm toch lekker kunnen voetballen’.

[ux_slider]

[ux_image id=”20034″ image_size=”original”]

[ux_image id=”20033″ image_size=”original”]

[ux_image id=”20032″ image_size=”original”]

[ux_image id=”20035″ image_size=”original”]

[/ux_slider]
[gap]

Vind ik leuk 0