blok-oranje-rood

Ruben en Janneke gaan trainen bij De Graafschap en PEC Zwolle

blok-oranje-rood

In navolging van Gillian Boersma, Mats Veen, Aron Nijland is er nog meer talent nieuws te melden. Uit de onderbouw. Ruben Kniest is geselecteerd door de Graafschap en Janneke Oostendorp gaat trainen bij PEC Zwolle aankomend seizoen. 

Vlak voor de zomerstop heeft Ruben Kniestafgelopen seizoen speler van onze JO10-1, een hele goede indruk achter gelaten bij de Pelota Academy in Doetinchem. Zo goed zelfs, dat de Graafschap hem na een aantal trainingen al wilde inlijven. Ruben heeft deze kans aangegrepen en speelt daarmee het nieuwe seizoen bij De Graafschap JO11-1. Bij deze willen we hem van harte feliciteren met deze mooie overstap. 

De 10-jarige Ruben is sinds de mini’s al lid van FC Zutphen en was al enkele malen op de radar van verschillende BVO’s gekomen door zijn goede technische vaardigheden en inzicht. Hij mag zijn kunsten vanaf nu laten zien bij De Graafschap. Gelukkig kon er aan het eind van het afgelopen seizoen weer getraind worden bij FC Zutphen, zodat Ruben nog afscheid heeft kunnen nemen van zijn team.! 

Janneke Oostendorp (2009) voetbalt al sinds haar zesde bij FC Zutphen. De eerste twee jaar als keepster, en sindsdien vooral als verdediger of middenvelder. 

Ze speelt komend seizoen bij de jongens (JO12-1) in Zutphen, die uitkomen in de Hoofdklasse. Afgelopen jaar heeft ze ook bij MVVA gespeeld, de talenten academie voor meiden in de Achterhoek, een samenwerking met de Graafschap. Eerder dit jaar is Janneke door PEC Zwolle geselecteerd. Vanaf het seizoen 20-21 traint ze bij het MO14 team van PEC Zwolle. In Zwolle wordt dit aangeboden in combinatie met een middelbare school, het CSE (Centre for Sports & Education). Er wordt drie ochtenden in de week getraind waarna de lessen volgen. De combinatie van trainen met andere fanatieke meiden en met het eigen team met jongens trainen én competitie spelen zou voor een optimale voetbalontwikkeling moeten zorgen. 

Wij wensen Ruben en Janneke heel veel plezier en succes bij de BVO’s. 

We willen hierbij ook graag een compliment geven aan onze trainers in de onderbouw. Er zijn veel jeugdtrainers actief. De inzet en betrokkenheid is groot. FC Zutphen mag trots zijn op het niveau van onze jeugdopleiding en de aanpak dankzij goed samenspel tussen VTC, trainers, coördinatoren en vrijwilligers. De TC heeft als voornaamste speerpunten ontwikkeling en plezier tijdens de opleiding. 

Vriendelijke groeten, 

Coördinatoren JO11 en JO12, VTC OnderbouwTechnische Commissie

Vind ik leuk 0