Ondanks goed spel gaat de MO15-1 onderuit

In het voorjaarszonnetje was het vandaag tijd voor de kraker tegen Sportclub Brummen. In de 2e fase en in de Achterhoek Cup gingen de punten naar Brummen. Een sterke tegenstander die voor niets anders speelt dan het kampioenschap. Daarentegen waren onze meiden erop gebrand om punten van ze af te snoepen! Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd.

2 minuten later dan gepland startte de wedstrijd op het kunstgras van Brummen. Zoals vooraf verwacht drukten de meiden van Brummen ons terug op eigen helft, mede door de straffe wind die schuin over het veld blies. Onze meiden hadden het zichtbaar moeilijk en na ongeveer 3 minuten was daar de 1e corner van Brummen. Deze waaide door de wind bijna de verre hoek in. Vooraf hadden we besproken dat we druk zouden houden op de bal. Dit zodat Brummen niet van afstand zou kunnen schieten. De meiden van ons waren dit even vergeten en na 10 minuten schoot een speelster van Brummen richting de verre hoek, maar gelukkig was Rosalie scherp en verwerkte deze goed ingeschoten bal tot corner. Deze leverde verder niks op en de meiden konden gaan proberen om een kans te gaan creëren. We kwamen maar niet over de middenlijn door het felle druk zetten van de tegenstander. Het zorgde na 15 minuten spelen voor een 1-0 achterstand: Na een onderschepping van Brummen rond de middencirkel en het niet druk zetten van ons schoot de speelster van Brummen de bal over Rosalie in de goal. Een signaal voor onze meiden om het over een andere boeg te gooien. In plaats van combinaties met het middenveld, probeerden we vanuit de verdediging de aanvallers te bereiken door de bal strak in de hoeken van het veld te leggen. Dit gaf een gewenst effect. We kwamen in de buurt van de goal van Brummen en na 25 minuten spelen vuurden we het eerste schot op goal die, als we meer geluk hadden gehad, achter de keepster was beland; maar het mocht nog niet zo zijn. Een paar minuten later was het Leonie die de bal strak op de paal schoot, maar deze stuiterde weer terug het veld in. Het gaf maar weer aan dat we wel gewaagd waren aan elkaar. Over en weer nog een aantal kansen, maar uiteindelijk met een 1-0 achterstand de rust in.

De rust stond vooral in het teken van het oppeppen van de meiden. Het spel was zeker niet slecht en we kregen zeker kansen op de gelijkmaker. Belangrijk is wel dat we de kansen die we gingen krijgen wel af moesten maken. Bij een achterstand van een doelpunt verschil is het niet onmogelijk om dit om te draaien.

Met de wind nu iets in de rug begonnen we aan de 2e helft. Het gaf de meiden net dat steuntje in de rug die ze nodig hadden, want binnen 5 minuten was het raak: Na verschillende combinaties tussen Selin en Leonie kwam de bal in de scrimmage bij Marlinde terecht. Zij twijfelde niet en schoot de 1-1 binnen. We wisten steeds beter de bewegelijke speelsters van Brummen af te stoppen en durfden steeds verder naar voren te voetballen. Dit zorgde voor een open wedstrijd waarbij het alle kanten op kon gaan. Na een goede kans van Brummen kon Rosalie de bal naar voren schieten. Deze kwam uiteindelijk terecht bij Leonie die aan een rush begon. Net voordat ze de bal verspeelde wist ze hem net hard genoeg aan te raken zodat de bal bij Marley terecht kwam. Deze schoot de bal onhoudbaar in de korte hoek: 1-2 voorsprong en nu doorpakken om de marge van 2 te creëren. Brummen boog niet en trok ten strijde. Het spel werd fysieker en de meiden kregen het moeilijk. 12 minuten voor het einde van de wedstrijd wist Brummen de bal vanaf randje 16 prachtig in de verre kruising te schieten. 2-2, maar onze meiden pakten de bal en gaven alles om de beslissende erin te schieten. Het spel bleef op en neer gaan en een gelijkspel was verdiend geweest, maar Brummen schoot 5 minuten voor tijd de bal nogmaals in het net. 3-2 achter, maar nog steeds waren de meiden strijdvaardig. 2 minuten voor tijd kwamen we weer voor de goal en na veel combinaties was het Lotte die de bal uiteindelijk op goal schoot. Helaas voor ons kwam deze aan de verkeerde kant van de paal terecht en floot de scheids kort daarna af.

Met 1 doelpunt verschil verliezen is altijd pijnlijk, maar de meiden mogen zeer trots zijn. Als zelfs de trainer van de tegenstander complimenten geeft en zegt dat een gelijkspel verdiend was geweest, dan kun je niks anders zijn dan trots. De wedstrijd was zo open dat het alle kanten op had kunnen gaan. We staan nu met lege handen, maar er komt nog een gelegenheid om Brummen dit seizoen te verslaan. We gaan ons nu richten op de thuiswedstrijd tegen Dinxperlo. Hier hebben we ook nog een appeltje mee te schillen, want in de 2e fase was dit ook een gewaagde tegenstander. Die wedstrijd ging met 1-0 verloren, maar we waren daar zeker niet kansloos. Op naar revanche!