Nuttige oefenzege op FC Ommen voor FC Zutphen

Zaterdag 19 augustus speelde FC Zutphen een oefenwedstrijd tegen FC Ommen op het veld van SV Almen. Vanwege het internationale U13 toernooi op het eigen sportpark moest er worden uitgeweken. SV Almen bleek een prima gastheer. De gezellige kantine was open en het speelveld lag er bij als een biljartlaken.

Grote spelersgroep

Tegenstander FC Ommen is in 2021 ontstaan uit een fusie tussen OZC en OVC’21. Het komt dit jaar uit in de 3e klasse D Noord en werd vorig jaar 6e in de 3e klasse C Oost. Mark Horsman en assistenttrainer Wilco van Osch hadden een selectie van 21 spelers (uit het 1e, het 2e, de O19 en de O23) tot hun beschikking en kozen er voor alle spelers minstens 1 helft speeltijd te gunnen, waardoor er voor en na rust een compleet ander elftal stond. Dit gaf de trainers de gelegenheid de jongens eens goed te testen met het oog op het komende seizoen.

Sterk van start

Direct na de aftrap ging FC Zutphen voortvarend van start. De opdracht was duidelijk: hoog druk zetten, snel combineren en veel bewegen. FC Ommen had het er moeilijk mee. Al in de 2e minuut scoorde Timon Kuiper na een mooie combinatie. Een doelpunt dat echter vanwege buitenspel niet werd geteld. Snel viel daarna toch de 1-0. Milan Klaver, de JO19 speler die vanmiddag een goede indruk achterliet, rondde netjes: af 1-0. FC Zutphen ging door waarmee het was begonnen en de mannen van FC Ommen wisten regelmatig niet waar ze het moesten zoeken. Uit de vele kansen die er ontstonden scoorde Zidane el Hadouchi in de 22e minuut de 2-0, met een mooi schot van afstand. Marnix Marsman, die een flinke werklust toonde, deed dat schot van afstand nog eens dunnetjes over en maakte 2 minuten later de 3-0. Vlak voor rust kreeg Milan het op zijn heupen en slalomde door de Ommense defensie om vervolgens ook de keeper te verschalken: 4-0.

Tweede helft met 10 andere spelers

De trainer van FC Ommen had van de eerste helft zijn lesje geleerd. De tweede helft beperkte de Ommenaren zich tot heel compact verdedigen, waardoor het voor het nieuwe team van FC Zutphen niet meer eenvoudig was om de Ommense muur te slechten. Ook de nieuw ingebrachte keeper van Ommen bleek een sta in de weg. Hij pakte alle schoten van afstand en kopballen van de Zutphense aanvallers. Het lukte FC Zutphen niet meer te scoren. Assistent Wilco van Osch gaf na afloop aan dat in de tweede helft de balcirculatie te traag was en dat er te weinig goede steekballen werden gegeven om de verdediging uit te spelen. De verslaggever van vanmiddag zag ook dat de gegeven voorzetten doorgaans te onzorgvuldig waren, maar ook dat de jongens van FC Zutphen zeer gemotiveerd en gretig uit de zomerstop zijn gekomen. Al met al was het een leerzame oefenwedstrijd waar spelers en trainers voldoende leerpunten uit kunnen halen over wat goed ging en wat voor verbetering vatbaar is.

Dinsdag wacht Voorwaarts

Dinsdagavond 29 augustus volgt er nog een oefenwedstrijd tegen 1e klasser Voorwaarts uit en in Twello. Ga er maar van uit dat de tegenstand daar een flink stuk groter zal zijn, waardoor er voor onze jeugdige selectie nog meer kansen komen om verder te leren en zich door te ontwikkelen.

Opstelling 1e helft: Ivan Nijland, Koen Hulleman, David te Slaa, Siebe Beuker, Hugo Groters, Milan Klaver, Mido Blok, Timon Kuiper, Zidane El Hadouchi, Marnix Marsman en Floris de Boer

Opstelling 2e helft: Ezra Arends, Hugo Groters (Siebe Beuker), Hidde van Kalker, Kevin Ooms, Tim Scholten, Steye Kleijzen, Aland Kader, Michalis Spiridakis, Nathan Greven, Niek Bakkerweerd en Jesse de Vries