Nipte nederlaag voor FC Zutphen in duel met 4e Divisionist Longa ‘30

FC Zutphen heeft dinsdagavond zijn meerdere moeten erkennen in Longa ’30 uit Lichtenvoorde. Het duel in de strijd om de Achterhoek Cup ging met 2-3 verloren. Na een snelle 0-2 achterstand vocht FC Zutphen zich dapper terug in de wedstrijd en kwam het op 2-2. Uit een onoverzichtelijke situatie na een hoekschop voor Longa viel de 2-3, waarmee de eindstand werd bereikt. Over de gehele wedstrijd gezien is de overwinning van Longa verdiend.

Longa op voorsprong

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Er ontstond geen groot gevaar voor beide doelen. Het spel aan de kant van Zutphen was soms wat slordig. De tegenstander straalde meer ervaring uit en was duidelijk wat meer balvast. In de 20e en 26e minuut scoorde Longa’s topscorer Thom Berendsen tweemaal. Beide situaties ontstonden door foutjes aan de kant van FC Zutphen. Eerst greep een verdediger mis waardoor uit een voorzet van links de vrijstaande Berendsen in kon schieten. Bij de tweede goal werd er onnodig balverlies geleden op het middenveld waardoor Berendsen kon opstomen, 2 verdedigers afschudde en netjes kon afronden.

Doelpunt El Hadouchi

Hierna durfde FC Zutphen wat meer te voetballen. Uit een goede actie van Nathan Greven op links waarbij hij twee verdedigers te slim afwas kon Zidane El Hadouchi de op dat moment verdiende 1-2 binnen schieten. Dat was ook de ruststand.

Prachtige gelijkmaker

In de tweede helft ging FC Zutphen door met het goede spel van het einde van de eerste helft. Na wat kansjes over een weer mocht FC Zutphen net buiten de zestien meter een vrije trap nemen. De bal stuiterde via de muur terug het veld in en kwam voor de voeten van Tim Scholten. Hij bedacht zich geen moment en joeg de bal met grote snelheid in de bovenhoek. Een wonderschone gelijkmaker: 2-2.

Longa scoort 2-3

Aan beide kante werd flink gewisseld. Mark Horsman haalde zijn complete voorhoede naar de kant om ze te sparen voor de belangrijke competitiewedstrijd van a.s. zaterdag tegen BWO. In het verloop van de wedstrijd golfde het spel op en neer, beide ploegen kregen kansjes, Longa leek iets sterker. In de 62ste minuut maakte Sybe Heutinck voor Longa de 2-3 uit een klutssituatie voor het doel na een hoekschop waarbij de bal niet goed weggewerkt kon worden.

Zaterdag weer voor de competitie

Al met al was het vanavond een goede voorbereiding voor de herstart van de competitie a.s. zaterdag. BWO uit Hengelo komt dan op bezoek in Zutphen. Het is dan tevens de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde van Kalker, Kevin Ooms (72. Hidde Ruessink), Tim Scholten, Koen Hulleman (72. Martijn Zandbergen), Milan Klaver, Timon Kuiper, David te Slaa, Michalis Spiridakis (63. Mido Blok), Nathan Greven (63. Marnix Marsman) en Zidane El Hadouchi (63. Mike Teeuw)