blok-oranje-rood

Zijn de FC Zutphen Meiden trainingsmoe?

blok-oranje-rood

Waar de voetballende 18 plussers helaas ergens anders aan hun sportieve prikkels moeten komen, heeft de jeugd het geluk nog steeds een balletje te mogen trappen. Zo ook de meiden van FC Zutphen. Naast de reguliere trainingsavonden mogen ze de laatste weken gelukkig ook op zaterdag trainen, want zeg nou zelf…een weekend zonder voetbal, dat is geen echt weekend.

Trainingsmoe

Ondanks dat immense geluk om te mogen trainen, merkte je bij de meiden dat er een kleine vermoeidheid begon op te spelen. Geen fysieke vermoeidheid, maar een trainingsmoeheid. De trainers kunnen nog zo’n gevarieerd trainingsprogramma voorschotelen, maar op een gegeven moment willen meiden gewoon iets anders.

Mix-toernooi

De coördinator, trainers en leiders hebben daarom de hoofden digitaal bij elkaar gestoken en voor de komende zaterdagen een alternatief bedacht. Voor zaterdag 14 november stond er een mix-toernooi op de planning. ’s Ochtends vroeg mochten eerst de MO11 en MO13-2 in gemixte teams onderling enkele wedstrijdjes spelen.

Vanaf 10:30 was het de beurt aan de MO13-1, MO15, MO17 en enkele meiden van de MO19. Van een groep van ongeveer 42 meiden werden 8 teams van 5 gemaakt. Het resulteerde af en toe in een beteuterd gezicht wanneer iemand niet bij bekende meiden in het team kwam. Dat was gelukkig allemaal maar tijdelijk. Naarmate de wedstrijdjes gespeeld werden leerde iedereen elkaar beter kennen.

Wisselwerking

Het was leuk om te zien hoe de wisselwerking tussen jong en …uh…iets minder jong was. De grote meiden voelden wel aan wanneer ze iets meer fysiek konden gebruiken en wanneer ze het rustiger aan moesten doen. Aan de andere kant was het geweldig om te zien hoe de “kleinere” meiden niet onder wilde doen voor de grote en het gebeurde regelmatig dat de oudere meiden zich lieten bespelen door de jongere. Soms kregen de betere voetballers opdrachten mee om zo ook teamgenoten beter te laten voetballen. Op deze manier was het een leerzame en vooral ook leuke voetbalochtend. Voor veel meiden duurde het allemaal veel te kort, maar aan alles komt helaas een einde.

In het verschiet

De komende zaterdagen mogen de meiden dus nog meer alternatieven verwachten. Vooral op 5 december staat er iets speciaals gepland. Wat precies? Ja, dat zeggen we lekker nog niet, maar het wordt sowieso erg leuk.

Tekst: de meidentak

Vind ik leuk 0