blok-oranje-rood

Meiden MO13-1 gaan voor fit

blok-oranje-rood

Dat de meiden een balletje kunnen trappen weten we natuurlijk al lang. Wat dat betreft is er nog weinig dat we ze kunnen leren (denken ze zelf soms), maar wat kunnen we nog doen om ze beter te maken? De oplossing werd ons in de schoot geworpen, mede door Corona.

[ux_image id=”17685″ image_size=”original”]

[gap]

Crossfit

Door Corona werden alle wedstrijden afgelast en hadden we, tot voor kort, geen zaterdaginvulling meer. Nikki, de moeder van Juno, heeft ons al vaker geholpen en vond het leuk om de meiden een crossfit training te geven. Nikki is mede eigenaar van CrossFit Human Power en had een uur voor ons in haar sportschool gereserveerd. Hieronder een stukje tekst die ik van haar site heb geleend over wat crossfit precies is.

Crossfit combineert conditietraining (hardlopen, zwemmen, roeien), met gymnastiek en (Olympisch) gewichtheffen. De trainingen zijn gebaseerd op functionele beweging. Denk hierbij aan: gooien, duwen, trekken, tillen, springen en klimmen.

Door de constant gevarieerde trainingen word je voorbereid op het onbekende. Routine is je grootste vijand, ons lichaam went aan oefeningen als we alsmaar hetzelfde doen. Dit voorkom je door je lichaam steeds een andere trainingsprikkel te geven. Hierdoor blijven niet alleen de trainingen super leuk en afwisselend maar je wordt ook gemotiveerd om jezelf te verbeteren.”

Een beetje reclame heeft ze wel verdiend. Mocht het je ook leuk lijken, kijk eens op haar website.

Het programma

Crossfit is dus vooral bedoeld om fitter te worden en je lichaam verschillende trainingsprikkels te geven. Precies wat onze meiden nodig hadden, want je kunt namelijk nooit fit genoeg zijn. Als je namelijk moe bent is de balbehandeling ook minder. Oftewel de ideale invulling van een zaterdagochtend. Voor de tijd leek het de trainers een goed idee om zelf ook mee te doen, vermoedelijk denken ze daar morgen anders over. Het programma was namelijk niet mis. Tijdens de warming-up was iedereen al aan het puffen en hijgen…niet dat ik dat kon horen, want ik hijgde zelf het hardst.

Het programma werd verdeeld in series met verschillende oefeningen.

Serie 1

10 knee ups, 10 burpees, 100 meter hardlopen, 10 box jumps, 10 burpees, 100 meter hardlopen en nog 10 knee ups

Serie 2

50x touwtje springen, 50 sit-ups, 40x touw, 40 sit-ups, 30x touw, 30 sit-ups, 20x touw, 20 sit-ups, 10x touw en 10 sit-ups

Serie 3

Bring Sally Up Squat Challenge op het nummer ‘Flower’ van Moby

Serie 4

Hinkel wedstrijd met steen, papier, schaar

Serie 5

Stang hang wedstrijd

Bring Sally Up

 

[gap]

Hangjongeren

Laten we het er maar op houden dat iedereen op haar eigen manier haar best deed. Als we de opgeschreven tijden moeten geloven, zijn er zeker enkele wereldrecords gesneuveld.
De wedstrijd ‘stang hangen’ was erg spannend. Nu weet ik waar het woord ‘hangjongeren’ vandaan komt. Nina won de vorige keer nog relatief makkelijk, maar deze keer werd het haar erg moeilijk gemaakt door Nienke. Menig aap zou jaloers zijn op het hangend vermogen van deze toppers. Na meer dan 2 en een halve minuut liet Nienke los en vlak daarna Nina.

Tot slot werd er nog een poging gedaan om een ‘Peg board’ te beklimmen, maar daar moet nog even een beetje op geoefend worden.
Het geduld van de ouders werd flink op de proef gesteld, want de meiden hadden weinig zin om huiswaarts te keren. Waaruit ook maar weer blijkt hoe hecht de groep is en hoe gezellig ze het met elkaar hebben.

Al met al een erg leuke en geslaagde training. Nikki, heel erg bedankt voor het afbeulen…ik bedoel trainen. Het was zeker weer voor herhaling vatbaar (maar dan misschien iets minder sit-ups….auw).

 

Tekst: Een trainer 

Vind ik leuk 0