blok-oranje-rood

Maximaal resultaat voor FC Zutphen MO15-1

blok-oranje-rood

Om 8:45 uur ’s ochtends zaten onze meiden in de auto’s om naar Dinxperlo te vertrekken. Dichter bij een internationale wedstrijd in het amateurvoetbal kom je niet, gezien dit een dorp is die voor een gedeelte Duits is. Tegen de plaatselijke FC wilden de meiden graag winnend van het veld afstappen. Bij winst zouden we namelijk als 3e eindigen mits DCS/OBW zou verliezen/gelijkspelen tegen de kampioen Brummen.

10:15 uur op veld 2 zou het dan moeten gebeuren. We begonnen wat nerveus aan de 1e helft. We wisten van tevoren dat Dinxperlo erg verzorgd voetbal zou spelen en de duels niet schuwt. We moesten ervoor zorgen dat we in balbezit secuur zouden zijn en dus niet vanuit paniek de bal wegrossen. Wanneer we niet in balbezit waren, was het van belang om de tegenstander voor ons te houden en niet te laten schieten. Na ongeveer 7 minuten spelen was daar een grote mogelijkheid voor ons: Marlinde schoot de bal recht op de keepster af die hierdoor omviel. De bal schoot terug het veld in en kwam bij Marley terecht. Zij haalde na het controleren van de bal verwoestend uit, maar de keepster was op tijd in de benen en wist haar hand nog tegen de bal aan te krijgen. We kregen vervolgens een hele serie aan corners die goed werden weggekopt door de defensie van Dinxperlo. Hierna nam Dinxperlo het initiatief over. Onze organisatie werd vakkundig uit elkaar gespeeld door hun sterke middenvelders en deze probeerden via steekpasses hun snelle buitenspeelsters te bereiken. Ze werden een aantal keer gevaarlijk, maar Rosalie was weer in vorm vandaag. Nu was het Dinxperlo met een serie aan corners en na 20 minuten spelen wisten ze vanuit de corner te scoren: Na een scherp aangesneden corner wisten wij deze bal niet goed te verwerken en dus kwam na 3 pogingen de bal bij een speelster van Dinxperlo terecht, die geen moment twijfelde. Zij schoot en door de drukte in het doelgebied kon Rosalie het niet verhelpen dat de bal tegen de touwen werd geschoten. Er was nog geen sprake van paniek, maar het was wel een domper omdat deze letterlijk uit de lucht kwam vallen. Het leek erop dat we met een 1-0 achterstand de kleedkamer gingen opzoeken, maar net zoals in de laatste wedstrijden waren we effectief in de dying seconds van de 1e helft: Marley kwam aan de linkerkant bij de middenlijn in balbezit. Zij draaide weg bij haar tegenstander en gaf een diepe crosspass naar de rechterkant. Hier kwam Marlinde aangesneld en de keepster leek te twijfelen. Marlinde maakte hier dankbaar gebruik van door hem strak in de rechterhoek te schieten. Zo gingen wij met een goed gevoel en een gelijke stand de rust in.

De 1e helft waren we gelijkwaardig aan elkaar. Een aantal kansen over en weer en dan is het logisch dat je met een gelijke stand gaat rusten. Als de meiden deze wedstrijd wilden winnen, was het van belang dat ze Dinxperlo niet teveel ruimte moesten geven om op te bouwen. Kort zitten op je tegenstander en zelf via de snelheid aan de zijkanten gevaarlijk worden.

Tijdens de 2e helft leek het alsof we de wind in de rug hadden. Dinxperlo kwam slap uit de kleedkamer en onze meiden wisten hierdoor sneller de bal te onderscheppen. Dit gaf Leonie de mogelijkheid om vaker voor de keepster te verschijnen en met links uit te halen. Deze werden dan wel opgeraapt door de keepster, maar we kregen in ieder geval meer mogelijkheden. Dinxperlo leek zijn kruit in de 1e helft verschoten te hebben en kwamen niet dreigend voor onze goal. Het werd voetballend minder aan hun kant en wij gokten op de lange bal in de hoeken om zo aansluiting te vinden. Lang leek het dat we afstevenden op een gelijkspel, maar 3 minuten voor tijd viel toch de beslissing: Marley werd de diepte ingestuurd en kwam bij de achterlijn terecht. Na het uitspelen van 2 verdedigers schoot zij hard op goal. De keepster hoorde de bal alleen maar langs zich heen tegen de touwen aankomen. 1-2 voorsprong en nu alles op alles zetten om de overwinning over de streep te trekken. Dinxperlo begon aan een offensief, maar wij hielden achterin alles potdicht. Na een lange 2e helft was het eindsignaal daar en was de overwinning binnen.

Een verdiende overwinning op basis van de 2e helft, want toen waren we voetballend een stuk beter dan Dinxperlo. We konden de ballen voorin beter vasthouden en de combinaties liepen een stuk beter. Na de wedstrijd werd de uitslag van DCS/OBW goed in de gaten gehouden en kwamen wij erachter dat daar gelijk is gespeeld. Hierdoor sloten we de 3e fase af met een mooie 3e plek. Je 1e jaar in de 1e klasse 3e eindigen is een mooie teamprestatie!

Complimenten aan de meiden hiervoor, maar daarnaast ook een bedankje voor alle ouders die ons door weer en wind gesteund hebben. Dit gaf de meiden nog een extra boost om het beste uit zichzelf te halen! Wij gaan ons nu voorbereiden op de final league op 8 juni en daarna gaan wij alles op alles zetten om 29 juni de finale van de Achterhoek Cup te winnen. Dit zou de kers op de taart zijn voor ons seizoen!

De trainer

Vind ik leuk 13