blok-oranje-rood

Mark Horsman vanaf volgend seizoen hoofdtrainer FC Zutphen

blok-oranje-rood

Mark Horsman is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Zutphen. Hij volgt na het huidige voetbalseizoen het trainersduo Arthur Isselman en Ido te Loo op. Horsman is momenteel trainer bij Sportclub Brummen en keert straks terug bij onze club, waar zijn loopbaan als trainer jaren geleden begon.

[ux_slider style=”container”]

[ux_image id=”19415″ image_size=”original” caption=”true”]

[ux_image id=”19425″ image_size=”original” caption=”true”]

[ux_image id=”19424″ image_size=”original” caption=”true”]

[/ux_slider]
[gap]

Dinsdagavond tekende Mark Horsman een contract bij FC Zutphen, dat ingaat op 1 juli 2021. De 38-jarige trainer maakt eerst het huidige voetbalseizoen af bij Sportclub Brummen, waar hij aan zijn 4e seizoen bezig is.

Van doelman naar trainer

Mark Horsman begon zijn voetballoopbaan als doelman. Hij combineerde het keepen daarna met de functie van jeugdtrainer. Hij behaalde mooie successen als trainer in de jeugd van WHcZ en later FC Zutphen, met als hoogtepunt het kampioenschap van de 2e Divisie met FC Zutphen A1 in 2010.

Ervaring als hoofdtrainer

In 2010 maakte Horsman de overstap naar Warnsveldse Boys, waar hij voor het eerst als hoofdtrainer werkte. De club stootte onder zijn leiding door van de 5e naar 3e klasse. Daarna trainde hij DCS en nu Sportclub Brummen. Komende zomer keert hij na 11 jaar terug bij FC Zutphen.

Trots om straks hoofdtrainer te zijn

‘Ik ben trots om straks hoofdtrainer van FC Zutphen te zijn. Want FC Zutphen is toch nog steeds wel mijn club en bovendien een grote club in de regio. Ik liep als kleine jongen al op Sportpark Helbergen rond en heb er met veel plezier gevoetbald en getraind’, laat Horsman in een eerste reactie weten.

Meer reacties volgen

Op een later moment volgt een uitgebreidere reactie van Mark Horsman. Ook reageert Hans Nijland namens de Technische Commissie op het vastleggen van de nieuwe hoofdtrainer.

Vind ik leuk 0