Geen beloning voor goed spelend FC Zutphen tegen koploper ATC ’65

FC Zutphen kreeg vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen koploper ATC ’65 geen loon naar werken. Na een weifelend begin van de kant van Zutphen scoorde ATC ’65 na een kwartier spelen de 0-1. Dit was ook de ruststand. Na rust een veel beter FC Zutphen dat met een sublieme actie van Zidane El Hadouchi via Jesse de Vries op 1-1 kwam. De 2-1 hing in de lucht, maar viel helaas niet. Uit de enige kans voor ATC ’65 in de tweede helft schoten zij de 1-2 binnen. De 4 goede kansen van FC Zutphen in het tweede bedrijf werden niet benut, mede dankzij geweldig keeperswerk van de Hengelose doelman. Eindstand 1-2 en geen punten voor FC Zutphen. Na afloop was er wel tevredenheid over het goede voetbal van het Zutphense team. Dit geeft de burger weer moed voor het vervolg van de competitie.

Eerste helft een beter en effectief ATC ’65

Om stipt 15.00 uur floot de goed leidende scheidsrechter Nick Lammers uit Eibergen voor de eerste wedstrijd van de 3e periode tegen koploper ATC ’65 uit Hengelo. Door een schorsing van aanvoerder David te Slaa en een blessure van Tim Scholten speelde Kevin Ooms weer centraal in de verdediging en kwam er een plek voor de herstelde Niek Bakkerweerd vrij in de spits. ATC ’65 staat bekend om het technisch goed verzorgde spel en de snelle en behendige voorhoede met daarin Ebi Willemsen de topscorer van de competitie. Deze laatste had overigens een moeilijke middag, wat de verdienste was van de geconcentreerd spelende Kevin Ooms. Veel gevaar hebben wij van deze goalgetter dan ook vanmiddag niet gezien. FC Zutphen begon redelijk aan de wedstrijd, maar tot grote kansen leidde dit niet.

FC Zutphen op achterstand

In de 15e minuut brak ATC ’65 snel uit en werd het doel van Joey Wolsink onder vuur genomen, het eerste schot dook Joey nog goed uit het doel. Op de rebound van Boudewijn Barendse was hij echter kansloos. Dat betekende de 0-1 en het liet tevens zien hoe effectief de ploeg uit Hengelo is. De grote Zutphense supportersschare, die door de afgelopen 2 verliespartijen al niet verwend was, vreesde op dat moment voor een grote uitslag vanmiddag. ATC ’65 speelde immers als een geoliede machine met verzorgd voetbal en veel lopende spelers. In de loop van de eerste helft herpakte FC Zutphen zich. Veel kansen werden niet meer weggegeven en bij vlagen deed het ook wat terug. Een vanmiddag zeer actieve Zidane El Hadouchi schoot in 3 verschillende spelmomenten op doel, maar keeper David Arun bleek vanmiddag in goede doen en hield vooralsnog zijn doel schoon.

Na rust een veel beter FC Zutphen

In de rust werd Marnix Marsman op de rechtsbuitenplek gewisseld voor Jesse de Vries. FC Zutphen nam het initiatief over in de wedstrijd. In de 60ste minuut speelde Zidane El Hadouchi zijn tegenspeler op een fabelachtige manier uit op de achterlijn en gaf Jesse de Vries een niet te missen kans voor doel, die hij alleen nog hoefde binnen te tikken: 1-1.

ATC ’65 effectief

De gelijkmaker gaf FC Zutphen vleugels en er werd heel goed gevoetbald. In de 66ste minuut kwam jeugdspeler Tijmen Tegelaar de moegestreden Niek Bakkerweerd vervangen. Hoe effectief ATC’65 is, bleek in de 75ste minuut van de wedstrijd. Een aanval over rechts leek te stranden op de Zutphense defensie. Toch kwam de bal alsnog bij de vrij op links staande invaller Lucas Selfhout, die de bal strak binnenschoot (1-2). Zo werd de enige echte kans van de tweede helft verzilverd.

Jacht op gelijkmaker

Vanaf dat moment probeerde FC Zutphen uit alle macht de stand weer gelijk te trekken. De ene na de andere aanval rolde op het doel van ATC ’65 af. In de 77ste minuut kwam Milan Klaver voor Hidde Ruessink. Grote kansen voor Zidane El Hadouchi, Jesse de Vries en Michalis Spiridakis troffen geen doel, mede door goed keeperswerk van David Arun. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-2 nederlaag. Wederom geen punten voor FC Zutphen, maar het vertoonde spel in met name de tweede helft geeft de Zutphense aanhang toch voldoende vertrouwen voor het restant van deze ongemeend spannende competitie.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Koen Hulleman, Hidde Ruessink (78. Milan Klaver), Kevin Ooms, Hidde van Kalker (85. Siebe Beuker), Michalis Spiridakis, Mido Blok, Timon Kuiper, Marnix Marsman (46. Jesse de Vries), Niek Bakkerweerd (66. Tijmen Tegelaar) en Zidane El Hadouchi