Knollenveld vormt geen belemmering voor FC Zutphen MO15-1

Na 2 vrije zaterdagen mocht de MO15-1 de competitie tegen SVO DCS/OBW uit Zevenaar hervatten. Wederom een bekende tegenstander, want we speelden in de 2e fase ook al tegen elkaar. Die wedstrijd ging met 0-1 verloren. DCS/OBW is een gelijkwaardige tegenstander die positiespel en balbehandeling goed op orde heeft, daarom zou het alle kanten op kunnen gaan.

Op een veld dat leek op een maanlandschap, begonnen we aan de zware klus. Er blies een koude wind over het veld en de bal was hier heel gevoelig voor. Als je een lange pass door de lucht gaf, kwam deze wel 2 keer zo ver als normaal. Dit had als gevolg dat de meevoetballende keepster van DCS/OBW veel ballen van ons zo kon oprapen of door kon spelen naar een medespeelster. Onze tegenstander wist al snel via goed veldspel een aantal kansen te creëren en gevaarlijk te worden, maar onze verdediging was op z’n hoede en wist een aantal aanvallen voortijdig te stoppen. Was onze verdediging dan toch geklopt, dan stond onze rots in de branding Rosalie er nog om de ballen uit de goal te houden. We kwamen aanvallend maar niet in ons spel. Dit mede door het veld en de weersomstandigheden, maar daar had de tegenstander ook last van. Het was voor ons vooral veel tegenhouden en in de omschakeling proberen gevaarlijk te worden. Na ongeveer 20 minuten spelen wisten we wat verder op de helft van DCS/OBW te komen. Leonie kreeg een enorme kans, maar helaas vloog deze bal over het doel. Hierna golfde het spel op en neer. De tegenstander verspeelde een aantal kansen. Wij kwamen niet verder dan een afstandsschot die moeizaam verwerkt werd door de keepster van DCS/OBW. Dit had als gevolg dat we met een 0-0 stand gingen rusten.

Door deze ruststand was de sfeer in de kleedkamer ontspannen, maar de meiden hadden het lastig met de omstandigheden van het veld. Aan de andere kant hadden we ook met een achterstand de rust in kunnen gaan, want DCS/OBW had in de eerste helft al voor kunnen staan, gezien de kansen die ze hadden gehad.

De eerste 10 minuten van de 2e helft had hetzelfde spelbeeld als de 1e helft. DCS/OBW was aanvallend aanwezig, maar door een sterk teamgevoel en veel arbeid wisten we ons doel schoon te houden. Een paar goede ingrepen van Lieke en Sophie, maar ook veel noodzakelijke reddingen van Rosalie. We gooiden ons voor elke bal en bleven maar gaan. Na 15 minuten voetballen kwam er een beslissend moment in de wedstrijd. Een afstandsschot van DCS/OBW kwam recht op Rosalie af. Ze verwerkte hem niet helemaal optimaal en deze kwam in het 5 metergebied. Met een sliding naar de bal toe wist ze de bal toch nog voor de voeten van de aanvalster weg te werken, een prestatie van wereldformaat!

Het geloof zakte weg bij de tegenstander, maar ons vertrouwen groeide alleen maar. 10 minuten voor tijd resulteerde dit in een 0-1 voorsprong: Marley werd de diepte ingestuurd en wist de bal in de korte hoek te schieten.
Nu we voor stonden, was het van belang om dit niveau vast te houden in verdedigend opzicht. Aanvallend hoefde het niet meer, maar de meiden dachten hier anders over. Het leek wel alsof ze over het veld zweefden. Ze bleven maar gaan en wisten in de slotfase nog een aantal grote kansen bij elkaar te spelen, maar deze mochten er helaas niet in. DCS/OBW werd onnauwkeurig en niets leek meer te lukken. Het laatste gedeelte werd erg fysiek, maar onze meiden hielden stand. Ze lieten zich niet wegzetten en lieten de bal makkelijk van voet naar voet gaan. Dit tot grote frustratie van DCS/OBW. Na 37 minuten voetballen vond de scheidsrechter het mooi geweest en floot voor het einde van de wedstrijd. De 3 punten gingen mee naar Zutphen.

Dit was een wedstrijd waarvan iedereen zou zeggen: “een gelijkspel was het eerlijkst geweest”. We waren erg gewaagd aan elkaar, maar als ik eerlijk ben hebben we de 3 punten van ze gestolen. DCS/OBW had veel meer kansen, maar wist deze niet af te maken mede door goed keeperswerk van Rosalie. Daarnaast stond er echt een team op het veld dat voor elkaar door het vuur ging. De inzet die door iedereen is geleverd werd vandaag beloond. Waar we eerder wel eens naast de punten grepen, viel het vandaag een keer gunstig voor ons. Met een goed gevoel kijken we daarom ook uit naar volgende week. Dan komt FC Bergh naar sportpark ’t Meijerink. De meiden zullen weer gemotiveerd zijn om de punten thuis te houden.