blok-oranje-rood

Knappe 2-0 overwinning van FC Zutphen op SVZW uit Wierden

blok-oranje-rood

FC Zutphen blijft het in de voorbereiding op de competitie uitstekend doen. In de thuiswedstrijd tegen 1e klasser SVZW werd knap met 2-0 gewonnen. En deze overwinning was zeker verdiend te noemen. Trainer Mark Horsman had spits Benjamin Roters rust gegeven. En daarnaast waren Timon Kuiper en Floris de Boer afwezig. Er werd tegen deze sterke tegenstander wat meer behoudend en controlerend gespeeld. Dat bleek goed uit te pakken. De wedstrijd werd voortreffelijk geleid door oud betaald voetbal scheidsrechter Eric Braamhaar.

[ux_image id=”27471″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Spits Niek Bakkerweerd meteen dreigend

Khen Bakkerweerd speelde links achterin en de razend snelle Lucas Hengstenberg speelde wat meer voorin. Dat leverde meteen een enorme kans op. Lucas Hengstenberg gaf, na een goede actie, een afgemeten pass op Niek Bakkerweerd. Maar deze stuitte, nagenoeg op de doellijn, op de goed anticiperende doelman. Daarna trok SVZW het spel meer naar zich toe en Joey Wolsink greep tot twee keer toe knap in. Maar de counters van FC Zutphen waren zeer gevaarlijk vanaf de flanken via Koen Hulleman en Lucas Hengstenberg. Een prachtige voorzet van Lucas Hengstenberg en de daaropvolgende kopbal van Niek Bakkerweerd werd uitstekend door de doelman tot corner verwerkt.

Spel golft op en neer

SVZW trachtte de thuisploeg te overrompelen met goede acties vanaf de flanken . Dat had bijna resultaat. Maar het doelpunt, dat ontstond, na een schot op de kruising werd afgekeurd. Aan de andere kant schoot Niek Bakkerweerd net voorlangs na een goede combinatie met Luuk Meijer. De achterhoede van FC Zutphen kreeg het zwaar, maar met de technisch vaardige Jelle Macaré aan het hoofd werden geen kansen meer weggegeven.

Lucas Hengstenberg breekt na de rust de score open

In de 46e minuut viel de 1-0 voor FC Zutphen. Een prachtige dieptepass op Lucas Hengstenberg stond aan de basis. De razendsnelle FC Zutphen speler was niet te houden en alleen voor de doelman komend, rondde hij voortreffelijk af. SVZW gooide daarna alles op de aanval, maar de ploeg van FC Zutphen bleef volwassen en controlerend knap overeind. Ook nadat er diverse wisselingen plaats vonden. De wissels draaiden moeiteloos mee.

Vlijmscherpe counters van FC Zutphen

Na het offensief van SVZW waren de beste kansen voor de Zutphenaren. Meestal stonden David te Slaa met zijn loepzuivere passing en de snelle Koen Hulleman, die steeds uitstekend het overzicht behield, aan de basis. Dat zorgde ervoor dat spits Niek Bakkerweerd eerst vrijstaand op de doelman stuitte. En vervolgens kopte hij uitstekend in, maar sprong de bal via de onderkant van de lat het veld weer in. In de 75e minuut viel echter toch de verdiende 2-0. Koen Hulleman en Niek Bakkerweerd maakten het de verdediging zo lastig dat de bal via een eigen speler van SVZW in het doel verdween. De wedstrijd was gespeeld, en FC Zutphen bekroonde daarmee een prima voorbereiding op de competitie.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink; Hidde van Kalker, Hidde Ruessink (60. Hugo Groters), Jelle Macaré (70. Zidane El Hadouchi), Khen Bakkerweerd; David te Slaa, Luuk Meijer, Mido Blok (46. Noah Bolt), Koen Hulleman; (75. Steye Kleijzen), Niek Bakkerweerd (75. Sandro Bruil), Lucas Hengstenberg.

Verslag: Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0