Kersverse trainer Volkan Yildirim wint zijn eerste wedstrijd met de JO17-1

Volkan Yildirim heeft als kersverse trainer van het JO17-1 met zijn eerste wedstrijd een 0-2 overwinning geboekt op VVG’25 uit in Gaanderen. Een taaie tegenstander omdat twee eerdere edities telkens net met 3-2 werden verloren. Het team was er dus op gebrand om deze wedstrijd uit op Gaanderense bodem te winnen.

De eerste helft lukte het beide ploegen maar moeizaam om door de linies te breken en hielden ze elkaar in evenwicht met onverzorgde (eind)passes. Doelman Tristan Luesink verrichtte enkele superreddingen waardoor FC Zutphen door het oog van de naald kroop. Het kwartje kon beide kanten opvallen.

De tweede helft leek een soortgelijk beeld zien totdat Berend Hoksberg in de 55e minuut de ban in de wedstrijd brak. Met een strak afstandschot van ruim 30 meter joeg hij de bal in de kruising, een wereldgoal. Dat was de ommekeer in de wedstrijd en vervolgens domineerde Zutphen de wedstrijd. Verschillende kansen werden net niet verzilverd totdat Boaz Kolkman in de 65e minuut vanuit een hoekschop de bal fantastisch inkopte, 0-2. Het verzet van VVG’25 was gebroken door de goede teamgeest van de JO17-1.