Afgelopen zaterdag was de JO8 lichting weer lekker aan de bal. Net zoals elke zaterdag was er weer een leuk toernooitje georganiseerd voor de kinderen. Deze keer was dit een 2 tegen 2 toernooi.

Lekker vroeg aanwezig

Rond 08:30 verzamelen de trainers zich in het hok van Dick, de ene net iets meer uitgeslapen als de ander maar allemaal weer enorm veel zin om aan de slag te gaan. Na een bak koffie (en helaas deze week geen koeken) gaan we aan de slag. De veldjes worden uitgezet en trainer Sven en trainer Berend beginnen met het schrijven op het groten bord. Langzaam komen de eerste kinderen ook het veld op, en zoeken meteen gretig een balletje op.

Snel beginnen

Net iets te laat (zoals iedere week) worden de kinderen bij elkaar geroepen. Na wat instructies over het toernooi van vandaag krijgen de kinderen te horen naar welk goaltje ze mogen. Omdat we een groep met erg scherpe kinderen hebben staat iedereen bijna altijd direct goed en kunnen we snel beginnen. Een blaas op de fluit en de bal begint overal te rollen.

Veel goals

De goals vliegen de trainers om de oren op de 5 verschillende veldjes. Er wordt fanatiek gespeeld en er worden mooie acties gemaakt. Na ongeveer 8 minuten zijn de eerste wedstrijdjes klaar en komen alle kinderen weer snel naar het grote bord. Daar krijgen ze te horen waar ze moeten spelen maar vooral met wie. Want dat is het leuke, ieder wedstrijdje wordt er gespeeld met andere teams. Zo voetballen wij als O8 altijd tegen maar ook met elkaar. De kinderen gaan snel weer staan bij het goede goaltje, nog even wat hulp met de hesjes aandoen en ook de tweede wedstrijdjes beginnen.

Complimenten en tips

Tijdens de wedstrijdjes zorgen trainer Timme en trainer Fabio voor de nodige complimenten en tips, terwijl trainer Sven en trainer Berend druk blijven met het ophalen van de uitslagen en het opschrijven van de nieuwe wedstrijdjes. Trainer Delano doet weer zo min mogelijk zoals altijd (ook op de maandag trouwens). En halverwege het toernooitje komt onze leeftijdscoördinator Sergio met de ranja en koffie zodat iedereen er weer tegenaan kan.

Uitslag volgt maandag

Na de laatste wedstrijdjes worden de kinderen voor de laatste keer naar het grote bord geroepen. Daar worden nogmaals complimenten uitgedeeld voor het mooie spel en al het fanatisme wat ze hebben laten zien. De uitslag blijft altijd spannend tot de maandag, dan hebben we altijd aan het eind van de training een klein prijsje voor de winnaars. Dit blijft dus nog even spannend…

Elke zaterdag is het voetbalfeest

Al met al was het weer een goed georganiseerd toernooi zoals eigenlijk iedere week. Dankzij een jonge groep enthousiaste en leuke trainers is het iedere zaterdag een klein voetbalfeestje voor alle O8 kinderen. Ga zo door trainers, jullie doen het super!! We kijken nu al weer uit naar volgende week!

Tekst: Delano Severin

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kees Jansma
6 april 2021 15:38

Echt super leuk geschreven Delano, trots op jou

Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door Kees Jansma
1
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!