blok-oranje-rood

JO15-2 actief op het 9e weekendtoernooi van SC Leovardia Leeuwarden

blok-oranje-rood

Als afsluiting van een leuk seizoen speelde de JO15-2 afgelopen weekend mee op het 9e weekendtoernooi van SC Leovardia in Leeuwarden. Vrijdagavond 10 juni moest de hele JO15-2 selectie zich om 17.30 uur melden in het clubhuis van FC Zutphen. Trainer Delano (ook wel bekend van Kokkie Zutphen) had voor alle spelers en begeleiders friet met snacks en drinken geregeld! De spelers hadden dit eerder verdiend door in een competitiewedstrijd de bal uit een corner ineens in het doel te koppen. Nadat iedereen genoten had van deze schijf van -50 maaltijd werd er rond 19.00 uur vertrokken naar Leeuwarden. Met in totaal 17 spelers en 4 begeleiders ging het konvooi op weg naar Friesland. Speciale dank aan de chauffeurs van Profile Bleumink en Asset-Rail die heel veel materiaal wilden vervoeren.

[ux_image id=”30544″ image_size=”original”]

[gap]

De missie

Rond 21.00 uur werd het mooie voetbalcomplex van Leovardia bereikt en gingen we op zoek naar onze tent. Nadat iedereen zich (in complete chaos) had geïnstalleerd volgde voor de tent een tactische bespreking van trainer Delano. Het tactisch bord kwam erbij en de missie was duidelijk: dit toernooi winnen niets meer of minder. Iedereen was tot op het bot gemotiveerd om een goed toernooi te spelen. Trainer Delano had voor de sfeer ook zijn JBL Party box meegenomen en dat hebben we geweten ook. Alle Nederlandse hits vlogen over het tentenkamp heen, FC Zutphen was zeer duidelijk aanwezig.

Eerste speeldag

Na een zeer korte en vooral onrustige (lees chaotische) nacht in de tent stond om 08.00 uur het ontbijt voor ons klaar in de sporthal. Om 09.30 uur moesten wij onze 1e wedstrijd spelen, na een goede warming up onder begeleiding van de JBL Party Box wonnen wij de 1e, 2e, 3e, 4e wedstrijd! Kortom we wonnen gewoon alle wedstrijden op de 1e toernooi dag tegen onbekende tegenstanders uit: Almere, Den Haag, Sneek, Leeuwarden. Maar wat opmerkelijk was met geen enkel tegendoelpunt en met goed verzorgd voetbal.

De 1e toernooi dag zat erop en FC Zutphen stond met het maximaal aantal punten bovenaan in de poule. Na genoten te hebben van het avondeten (pasta en Indisch) was het nu party time. De kantine van de plaatselijke voetbalclub veranderde in een discotheek. Er werd gedanst tot in de late uurtjes en het werd weer een lange, onrustige, chaotische nacht in de tent.

[ux_image id=”30543″]

[gap]

Tweede speeldag

Op zondag stonden nog 3 poulewedstrijden op het programma en 1x winst zou genoeg zijn voor de finale. Direct in de 1e wedstrijd werd die winst al behaald en de finale plek veiliggesteld. Na deze wedstrijd moest trainer Delano terug naar Zutphen/De Hoven waar hij nacompetitie verplichtingen had. De uitslag van deze wedstrijd is inmiddels bekend, voor de mensen die hier benieuwd naar zijn app of bel Delano gewoon even. Na deze wedstrijd schijnt Delano 2 dagen ondergedoken te zijn geweest, inmiddels zijn er weer tekenen van leven waargenomen. Nu moest de 15-2 nog 2 wedstrijden spelen om des keizers baard, de finale was immers al bereikt. Door een tactisch foefje van de interim-trainers heeft de 15-2 het lot gestuurd door in de laatste poulewedstrijd met een fantasieopstelling de wedstrijd te verliezen en de (mindere) tegenstander mee te nemen naar de finale.

Finale

Om 15.00 uur moest de kroon op het weekend gezet worden en stond de finale op het programma. Finales zijn over het algemeen nooit goed maar wel spannend, ook deze finale was er weer zo één. Extra handicap was dit keer de harde wind die dwars over het veld waaide, dit maakte goed voetbal bijna onmogelijk. Desondanks scoorde de 15-2 vlak voor het einde de verdiende 1-0 en daarna werd de wedstrijd professioneel dood gemaakt. De buit was binnen, de toernooiwinst een feit, de 15-2 kwam, zag, speelde en overwon. Er volgde een mooie huldiging op het podium waarbij de speaker extra vermelde dat de keeper van FC Zutphen in het hele toernooi maar 1 tegendoelpunt heeft gekregen. Uiteindelijk was dit een teamprestatie van formaat, iedereen is tot het gaatje gegaan, de sfeer was fantastisch, we hebben veel gelachen en zijn allemaal heel dicht naar elkaar toegegroeid. Soms ontstaat er dan iets heel moois en laat dat nu net in Leeuwarden zijn gebeurd.

[ux_image id=”30542″]

[gap]

Een waardig einde van een seizoen

De 15-2 heeft zich in de boeken geschreven door het 9e weekendtoernooi van Leovardia in de O15 klasse te winnen. Volgend jaar staat er een lustrum gepland van dit toernooi en wellicht dat de nieuwe 15-2 deze titel kan gaan verdedigen. Het was een fantastisch weekend, een heel leuk seizoen en we nemen afscheid van elkaar met een lach en een traan. Speciale dank aan onze gastspelers: Daan Franck (de niet te passeren topkeeper) Kee Hubert (de rots in de branding achterin, die ook nog eens haar 1e goal van het seizoen maakte).

De trainer en leiders van een goed stel

Vind ik leuk 19