blok-oranje-rood

JO12 afdeling speelt 4 tegen 4 toernooi

blok-oranje-rood

De JO12 afdeling heeft zaterdag een 4 tegen 4 toernooi gespeeld op de oefenhoek op ons sportpark. Dat ging er lekker fanatiek aan toe en het zorgde voor veel voetbalplezier.

4 fasen voetbal

De KNVB kent 4 fasen voetbal. Het seizoen is daardoor opgesplitst in 4 fasen. Hierdoor kunnen teams na elke fase hoger of lager worden ingedeeld door de KNVB. Dit is afhankelijk van de uitslagen. Zo worden er door de teams meer wedstrijden gespeeld waarbij de krachtsverhoudingen tussen de teams beter in balans is. Dit zorgt voor meer spelplezier. Rond de schoolvakanties zijn er geen echte wedstrijden. Dat geeft ruimte voor activiteiten op de club.

Zaterdag is voetbaldag

Dus is er geen vrije zaterdag voor de JO12. Op zaterdag wil je toch maar 1 ding? Juist: voetballen. Met deze gedachte hebben de trainers van de JO12 samen een 4 tegen 4 toernooi georganiseerd voor alle JO12 teams. Dus werd er lekker gevoetbald op kleine veldjes met 4 spelers en zonder keeper. Zo krijgt iedereen vaak de bal. En er wordt steeds in een andere samenstelling gespeeld. Je behaalt punten voor jezelf door wedstrijden te winnen en de behaalde doelpunten tellen ook. Trainer Milan maakt volgende week de winnaars bekend.

Volgende week weer

Ja, volgende week weer! Zowel de kinderen als trainers hebben genoten van het voetbal. ‘Dit doen we volgende week weer’, zeiden trainers Corné en Mido., want een vrije zaterdag, dat wil je toch niet als je dol bent op voetbal.
Vind ik leuk 4