JO10 afdeling geniet van onderling voetbaltoernooi

Geen wedstrijdprogramma voor de teams van de JO10 afdeling. Niet voetballen dus dit weekend? Welnee! Er werd een onderling toernooi georganiseerd. En dat was hartstikke leuk en gezellig.

Als echte profs kwamen de kids van JO10 het complex op zaterdagmorgen. Vrijdag was de teamindeling al bekend gemaakt waardoor de voorpret al net zo spannend was. Zaterdag stond in het teken van een eigen regionaal proftoernooi waaraan Vitesse, PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en De Graafschap deelnamen.

De coaches begonnen met een tactisch praatje en de eerste wedstrijden begonnen daarna om 10.40 uur. Al snel bleek dat de teams nagenoeg even sterk waren. De Graafschap verloor in de laatste minuut van Go Ahead Eagles met een eindstand van 2-3. Vitesse verloor maar net van PEC Zwolle in een wedstrijd met veel doelpunten, eindstand 4-5. Stralende gezichten van de kinderen. Maar ook de coaches genoten van het mooie voetbal en spelplezier. De spelbegeleiders Rens en Herbert zagen als spelbegeleiders de kids mooie acties maken, ballen afpakken, inzet tonen en plezier maken. De wil om te winnen bij de spelers was groot.

In de 2e ronde stonden de wedstrijden De Graafschap – Vitesse en Go Ahead Eagles tegen PEC Zwolle op het programma. Na deze wedstrijd was het even pauze. Dick Vosselman, de man van de ranja, kwam de ranja met zijn golfkar brengen. Zo kon hij ook een glimp opvangen van de regionale profs op de velden van FC Zutphen.

De laatste ronde. Als Go Ahead zou verliezen van Vitesse, konden De Graafschap of PEC Zwolle nog gelijk komen. De Graafschap won met 2-1 in de laatste seconden van de wedstrijd. Maar GO Ahead won met 4-1 van Vitesse. Met 3 gewonnen wedstrijden is Go Ahead duidelijk de winnaar van het toernooi.

De KNVB heeft dit seizoen het 4 fasenmodel ingevoerd bij de pupillen. Er zijn meer vrije zaterdagen in het programma opgenomen rond vakanties. Maar ook een belangrijke reden is dat er meer ruimte is voor clubactiviteiten. De kinderen van de 4 JO10 teams waren gemixt ingedeeld. Zo leren ze nog meer vriendjes en vriendinnetjes kennen bij de club.

Larissa, Rens en Herbert

5+

Gerelateerde artikelen

Publicatiedatum: 11 oktober 2020

Geef een reactie

We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.