Op woensdag 4 mei genoten 72 jongens en meisjes van de toffe trainingen en sfeer tijdens de Ajax Clinic bij FC Zutphen. Een hele dag lang konden de jeugdspelers zich uitleven op het hoofdveld van Sportpark ‘t Meijerink. De Ajax trainers zorgden voor een aantrekkelijk aanbod van oefeningen. Zo konden de deelnemers een dag lang trainen als een echte Ajax speler. Het voetbalplezier straalde van de jonge gezichten. Prachtig om te zien!

Foto: Roy Manuhutu

Alle 72 plaatsen bezet

Ajax Camps & Clinics zorgde voor een geweldige trainingsdag. In de Meivakantie vinden de Ajax Clinics op meerdere locaties in Nederland plaats. Woensdag dus bij FC Zutphen. Vrij snel waren alle 72 beschikbare plaatsen bezet. En er waren niet alleen jeugdspelers van FC Zutphen. Ook jongens en meiden van andere voetbalclubs (ook buiten Zutphen) deden maar wat graag mee.

Teams en presentatie

Om 9.15 uur werd iedereen welkom geheten in het clubhuis. En even na 9.30 uur werden de kinderen met hun team enthousiast begroet op het hoofdveld. Er werden 6 teams gevormd: Team Tadic, Team Blind, Team Gravenberch, Team Berghuis, Team Haller en Team Antony.

Afwisselende oefeningen

Na de presentatie werd er al snel veel gevoetbald. De Ajax trainers schotelden de deelnemers afwisselende oefeningen voor. Alle noodzakelijke vaardigheden kwamen aan de orde. Tussendoor werd er even gerust en water gedronken. En rond het middaguur stond een een lunch klaar in het clubhuis.

Discipline

Mooi om te zien: de trainers vertelden ook wat trainen als een Ajax speler buiten het voetballen nog meer van je vraagt. Discipline: respect voor elkaar, spullen opruimen, voorzichtig zijn met je materialen en gedragsregels aan tafel; zomaar een greep uit de regels en afspraken die binnen Ajax gelden. Ook deze ‘oefeningen’ voerden de jonge deelnemers moeiteloos uit. Al was zachtjes praten tijdens de lunch voor een aantal misschien nog wat veel gevraagd.

Veel partijtjes

Na de lunch werd het programma hervat. De teams speelden een quiz waarbij ze moesten raden welke speler er werd nagedaan bij het juichen na een doelpunt. Fanatiek zochten de teams naar de juiste antwoorden. Daarna werden er veel verschillende vormen van partijspelletjes gedaan. On der andere op een veld met opblaasbare baardig. Ook was er steen papier schaar estafette en boter kaas en eieren rennen.

Ajax, bedankt!

Moe, voldaan en met een trotse smile liepen de deelnemers om 16.00 uur met een mooi Ajax certificaat van het veld. Ajax en Ajax Camps & Clinics: dankjewel voor de mooie dag die jullie de deelnemers hebben bezorgd. Hopelijk tot een volgende keer!

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Zutphen (@fc_zutphen)

Vind ik leuk 2

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!