blok-oranje-rood

‘Ik ben als nieuwkomer door veel mensen open en warm ontvangen’

blok-oranje-rood

Sinds dit voetbalseizoen staat er een nieuwe doelman onder de lat bij FC Zutphen. Joey Wolsink maakte de overstap van vv Dieren naar FC Zutphen. En die overstap is hem goed bevallen. We zochten contact met de jonge doelman, die enthousiast reageerde en graag tijd vrijmaakte voor een interview.

Joey, je keept nu een paar maanden bij FC Zutphen. Wat is je indruk van de club?

“Heel positief! In het begin is een overstap natuurlijk altijd spannend. Je weet niet hoe de chemie tussen jou en de spelersgroep zal zijn. Door de coronacrisis en de bijkomende maatregelen bleef dat in de eerste weken ook een beetje aftasten. Normaal gesproken drink je samen wat in de kantine donderdag of zaterdag. Dan kom je meer over elkaar te weten. Nu was dat niet mogelijk. Ik kwam al omgekleed in de auto naar de training, deed mijn voetbalschoenen aan, ging lekker trainen en stapte daarna weer in de auto naar huis. Het echte contact met de spelersgroep bleef daardoor in de eerste weken wat oppervlakkig”.

[ux_image id=”16202″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Is dat inmiddels verbeterd?

“Ja, absoluut. Persoonlijk kwam voor mij het trainingskamp in Oostenrijk als geroepen. Ik heb in die week de spelersgroep goed leren kennen en ik voel me ook definitief opgenomen in de groep. Al is dat niet zo moeilijk hoor. We hebben echt een leuke, sociale, spontane groep waarbij het grootste deel van de spelers elkaar al van kleins af aan kent. Dat zorgt ervoor dat het heel gezellig is, maar het kan er op het veld soms ook stevig aan toe gaan. Ik denk dat die balans heel goed is bij ons. Buiten de spelersgroep om zijn de mensen bij FC Zutphen ook heel open en warm. Ik ben door erg veel mensen welkom geheten en dat doet altijd goed als je ergens nieuw binnenkomt”.

[ux_image id=”16393″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Hoe ben je eigenlijk bij FC Zutphen terecht gekomen?

Marijn Sangers (de voorganger van Joey, red.) is een vriend van mij. Hij vertelde me vorig seizoen dat hij besloten had om de stap naar RKHVV te maken. Eigenlijk is toen via Marijn het contact met FC Zutphen gelegd. Vanaf het moment dat het contact was gelegd, ging het vrij snel. Dat komt mede omdat ik de trainer, Arthur Isselman, ook al erg lang ken. Hij is mijn gymdocent geweest op de middelbare school en in mijn periode bij VV Dieren zijn we elkaar ook nog geregeld tegengekomen. Eerst toen Arthur trainer was bij DZC ’68. En natuurlijk vorig seizoen, toen ik met mijn oude club VV Dieren 2x tegen FC Zutphen speelde. Hierdoor wisten we al wat we aan elkaar hadden en heb ik wat informatie ingewonnen bij Marijn over de spelersgroep en de club. Gezien de kwaliteit die FC Zutphen vorig seizoen liet zien, was voor mij de keuze uiteindelijk ook niet moeilijk. Nu kan ik ook wel zeggen dat de keuze voor de overstap goed is geweest en dat ik heel blij ben om hier te spelen”.

Wat voor type keeper ben je?

Ik ben een keeper die op de lijn en in 1 tegen 1 situaties erg sterk is. En ik kan aardig meevoetballen. Wat naar mijn mening ook een sterk punt van mij is, is het coachende gedeelte. Zeker in deze klasse krijg ik in sommige wedstrijden niet veel ballen op goal. Maar ik kan enorm genieten als ik een verdediger help door hem een paar pasjes naar links of rechts te zetten en we daarmee een steekbal onderscheppen. Daar kan ik net zo erg van genieten als van een mooie redding”.

[ux_image id=”16392″ image_size=”original”]

[gap]

Heb je een voorbeeld als keeper?

“Vroeger was ik fan van Iker Casillas en Michel Vorm, omdat zij allebei niet de lengte mee hadden maar toch hun mannetje stonden. Ik ben zelf nog steeds niet de langste, maar vroeger was ik voor mijn leeftijd altijd een stuk kleiner dan anderen. Wat dat betreft haalde ik een deel van mijn motivatie ook wel uit hun prestaties. Tegenwoordig heb ik meerdere keepers waar ik fan van ben, vanwege de specifieke kwaliteiten van deze keepers. Ederson vind ik bijvoorbeeld een fantastische trap hebben, maar ik kan ook genieten van de bravoure en uitstraling van Onana en de soms onmogelijke reddingen van Oblak en Neuer”.

Wat vind je van de keeperstraining die je bij FC Zutphen krijgt?

“Met Jacco Beerthuizen hebben we een keeperstrainer met de nodige ervaring op betaald voetbalniveau. Hij weet wat er van een keeper gevraagd wordt. Tijdens de keeperstraining ligt de focus op het pakken van veel ballen en het constante aanpassen van je positie in de goal, afhankelijk waar de ballen vandaan komen. Qua verbeterpunten wil ik dit seizoen nog vaster worden in het pakken van ballen. En ik wil mijn linkerbeen richting het niveau van mijn rechterbeen tillen”.

[ux_image id=”16391″ image_size=”original”]

[gap]

Welke verwachtingen heb je van dit seizoen?

De competitie is nu natuurlijk pas 2 wedstrijden onderweg. Ik denk dat we een duidelijk signaal hebben afgegeven, namelijk dat wij vanaf wedstrijd 1 bovenaan willen staan en daar ook niet meer vandaan willen. Kampioen worden is namelijk de enige doelstelling van dit seizoen en wanneer dit niet lukt, hebben we simpelweg als collectief gefaald. De kwaliteit van onze spelersgroep is dusdanig hoog, dat we dit zeker mogen uitspreken vind ik. Maar ook ESA en JVC Cuijk kennen een prima seizoensstart. Persoonlijk heb ik na 2 wedstrijden nog 0 doelpunten tegen. Die reeks wil ik zo lang mogelijk volhouden. Ik ga er vanuit dat we alle 26 wedstrijden kunnen spelen en dat de competitie gewoon wordt uitgespeeld. Maximaal 20 tegendoelpunten lijkt me een mooi streven. Al vind ik dat stiekem aan de hoge kant”.

Op welke manier volg je FC Zutphen verder nog?

“Doordat we tegelijk trainen met het tweede elftal spreek ik natuurlijk ook veel jongens van hun team. We praten dan over de resultaten van hun wedstrijden. Daarnaast keept Siem Isselman in de JO19-1, waardoor ik ook best goed op de hoogte ben van dat elftal. Tot slot kijk ik op maandagochtend altijd even op de website om het wedstrijdverslag te lezen en dan scan ik ook altijd even de uitslagen van dat weekend”.

Vind ik leuk 0