De voetbalcompetitie ligt al een tijdje stil. Dat valt de echte voetballiefhebbers zwaar. Dat geldt ook voor Luuk Meijer. De creatieve spelverdeler van FC Zutphen baalt flink van de situatie. Maar ondertussen zorgt hij er wel voor dat hij fit blijft. We zochten contact met Luuk voor een interview.

Foto: Hans ten Brinke

Luuk, wat vind je ervan dat de competitie al zo lang stilligt?

‘Ik denk, net als ieder lid van een vereniging, dat dit een hele vervelende situatie is. Elke keer krijg je weer een beetje hoop, maar onderhand is bij mij dit stukje hoop wel weg. Ik heb er weinig vertrouwen in dat de competitie nog wordt afgemaakt’.

Dat moet frustrerend zijn, want jullie begonnen juist zo lekker. Toch?

‘Ja absoluut. We begonnen fantastisch aan het seizoen. Als je na 3 wedstrijden 9 punten hebt en een doelsaldo hebt van 21 voor en 0 tegen dan kan je niet anders concluderen. Ook de sfeer rond de wedstrijden was prettig. We hebben nu lekker diepe netten en een goede goaltune, perfect. En er komen steeds meer mensen kijken, zowel thuis als uit. Dit zegt denk ik wel wat over het team en de erkenning die we krijgen. We spelen aantrekkelijk voetbal en scoren veel’.

Foto: Hans ten Brinke

Hoe kijk je naar jouw eigen spel?

‘Als ik terugkijk naar mijn eigen spel dan ben ik bepalender geweest dan het jaar ervoor. Ik ben fit aan het seizoen begonnen en dat was te merken aan mijn spel. Dit is ook wel eens anders geweest, haha’.

Wat voor type speler ben je?

‘Ik ben een tweebenige speler. En ik wil vooral het spel snel verplaatsen van de ene naar de andere kant. Ik werk hard en zit meestal goed in de duels. Doordat ik fitter ben dan de jaren ervoor heb ik nog meer loopvermogen ontwikkeld zodat ik ook vaker voor de goal kom’.

Foto: Hans ten Brinke

Hoe trainen jullie nu?

‘Momenteel trainen wij niet. Toen er nog getraind mocht worden met viertallen hebben we dit zeker een paar weken volgehouden. Maar momenteel geven de laatste berichten weinig hoop dat we snel weer op het veld te staan. De trainers hebben ons het advies gegeven om in beweging te blijven. De grote vraag is natuurlijk of elke speler dit oppakt haha’.

Wat doe je zelf om fit te blijven?

‘Sinds de lockdown in maart ben ik samen met oud-speler van de club Luuk Haggeman veel gaan trainen in het Baakse bos. Ik zag dit als ontspanning naast mijn school en stage werkzaamheden. Dit resulteerde erin dat ik fit werd en dat ik helemaal klaar gestoomd was voor dit seizoen. De maanden streken voorbij en de groep waarmee wij gingen trainen in het bos werd steeds groter. Volgens mij was iedereen er wel een beetje klaar mee om thuis te zitten en niks te doen. Nu de competitie weer stilligt loop ik zo’n 3 a 4 keer in de week hard. Het weer laat het momenteel niet toe om in het bos te gaan trainen. Deze hardloopsessies varieer ik in duur en interval trainingen, gewoon om lekker bezig te blijven’.

Foto: Hans ten Brinke

Welke tips heb je voor jonge voetballers om ook nu te blijven werken aan hun balgevoel en balvaardigheden?

‘Het klinkt misschien cliché, maar ga gewoon lekker buiten spelen met je vrienden. Dat kan ook als je je aan de regels houdt. Ik merk dat er veel jeugd komt kijken bij ons. En in de rust en na het laatste fluitsignaal blijven ze fijn met elkaar voetballen. Dat kan nu ook in kleine groepjes. Verder geef ik als tip mee om filmpjes op te zoeken op YouTube. Dat staat vol met techniek trainingen. Zo moeilijk hoeft het niet te zijn: pak een paar pionnen en een bal en ga lekker aan de slag. Als je techniek goed ontwikkeld is kost het minder moeite om mee te komen tijdens de wedstrijden’.

Iets heel anders. Hoe is er door de spelersgroep gereageerd op het naderende vertrek van jullie trainers?

‘Om eerlijk te zijn was ik wel geschokt. Als je trainers zo erg hameren op het teambelang en dan als eerste het schip verlaten, dan komt het wel hard aan. Na de uitleg van de trainers kon ik het persoonlijk al beter accepteren. En de spelersgroep kan natuurlijk de trainers niet dwingen om te blijven. Wel denk ik dat we in Mark Horsman een prima opvolger in huis hebben gehaald. Ik heb al 3 jaar met hem gewerkt bij DCS in Zevenaar’.

Foto: Hans ten Brinke

Wat verwacht je dat er nog gaat gebeuren met het huidige voetbalseizoen?

‘Laten we hopen dat we toch nog op de één of andere manier het seizoen kunnen afmaken, desnoods is het zonder publiek. De groep en de club is klaar om de stap te maken naar de 2e klasse. Maar zoals ik al eerder aangaf, ik heb ik er zelf weinig vertrouwen in dat we dit seizoen nog voetballen’.

Je bent nu minder op de club. Op welke manier volg je de club in deze periode?

‘Ik ben zelf erg actief op social media, dus ik volg op die manier FC Zutphen op de voet. Verder wil ik de heren van FC Zutphen Internet TV een pluim geven. Ze zorgen voor fantastische samenvattingen en interviews. Dit seizoen was de livestream tijdens de thuiswedstrijd tegen UNI vv echt een mooi hoogtepunt. FC Zutphen mag de handen dicht knijpen met dit team. Overigens is het social team van onze club sinds begin van dit seizoen ook veel meer actief, dit is leuk om te volgen’.

Tekst: Ruud Evers
Foto’s: Hans ten Brinke

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!