blok-oranje-rood

Herstel, bespreking en via Kitzbühel naar Kufstein voor een zevenklapper

blok-oranje-rood

Na de vrolijke afsluiting van woensdagavond, waren er op donderdagochtend verschillende activiteiten voor het 1e en 2e. In de middag kwamen groep weer samen en werd Kitzbühel bezocht. Het programma eindigde met de wedstrijden FC Kufstein – FC Zutphen.

[ux_image id=”23987″]

[gap]

Uitlooptraining

Het 2e team ging met de bus naar SC Wald waar een lichte training werd gehouden. Dat hadden ze na 2 overwinningen in deze trainingsweek wel verdiend. Het was prachtig weer en de training werd dan ook afgesloten in de bekende beek waar het lekker fris en ontspannen was.

Teambespreking

Het 1e elftal had een bespreking in welke samenstelling en op welke wijze men het komende seizoen wilde gaan spelen. In het trainingskamp waren de dag ervoor ook Luuk Meijer en Jelle Macaré gearriveerd. De bespreking duurde 2 uur en na afloop was iedereen tevreden over de inhoud van de bespreking.

Via Kitzbühel naar Kufstein

Om 13.00 uur werd er warm gegeten en om 14.00 uur werd de reis gestart naar Kufstein, waar het 1e tegen de plaatselijke FC zou aantreden. Halverwege werd aan het centrum van Kitzbühel een bezoek gebracht. Het was een mooie rit door het berglandschap.

[ux_image id=”23986″]

[gap]

In Kitzbühel hadden enkele Zutphenaren al snel een paard met koets afgehuurd en werd al zingend het prachtige monumentale centrum op stelten gezet. Zo werd Zutphen door hen op een ludieke wijze op de kaart gezet.

FC Kufstein – FC Zutphen

Na een uur rijden waarbij het laatste gedeelte dwars door het centrum van Kufstein werd afgelegd (alle complimenten voor de stuurmanskunsten van Han) arriveerden we op de accommodatie. De wedstrijd begon even na 19.00 uur. Kufstein speelt een klasse hoger dan Zell am Ziller, waar dinsdagavond met 3-1 van werd verloren.FC Zutphen begon fel en gedreven aan de wedstrijd. Benjamin Roters dook alleen voor de doelman van Kufstein op na een prima pass van Zidane El Hadouchi, maar hij had pech dat de bal via de binnenkant van de paal het veld weer in sprong. Kufstein kreeg echter ook een goede mogelijkheid maar doelman Isselman keerde de bal prima.

[ux_image id=”23980″]

[gap]

Halverwege de 1e helft viel de 0-1. De sterk spelende Luuk Meijer schoot raak na een voorzet van Benjamin Roters. FC Zutphen was daarna de betere ploeg maar bleef grossieren in slordigheden en onnauwkeurige passes. Verder dan een kopbal op de lat kwam men daardoor niet.

Veel goals na rust

Na de rust een aanzienlijk beter spelend FC Zutphen. Een prima dieptepass van Jelle Macaré op Zidane el Hadouchi zorgde ervoor dat laatstgenoemde doeltreffend kon afronden, 0-2. Toen ging het hard. Even later was het 0-3 na een goede individuele actie van Benjamin Roters. En Timon Kuiper stelde Zidane el Hadouchi in staat zijn 2e goal te scoren, 0-4. Ook Luuk Meijer bekroonde zijn goede wedstrijd met een tweede doelpunt, 0-5.
[ux_image id=”23981″]

[gap]

Hattrick Benjamin Roters

Benjamin Roters zorgde voor de 0-6 na een goede actie. Een gemakkelijk gegeven strafschop werd door FC Kufstein raak geschoten, 1-6. Een prima pass van Floris de Boer op Benjamin Roters bracht de 1-7 op het scorebord. Na een snelle aanval over rechts was het een prachtig doelpunt van de mannen uit Oostenrijk die zorgde voor de 2-7 eindstand.FC Zutphen had een goede indruk achter gelaten en de besproken plannen van de ochtend werden op deze wijze uitstekend in de praktijk gebracht.

Opstelling: Siem Isselman, Koen Hulleman (Hugo Groters), Teun Isselman (Hidde Ruessink), Jelle Macaré, Hidde van Kalker (Stan Murray); Luuk Meijer, David te Slaa (Mido Blok), Timon Kuiper, Floris de Boer, Benjamin Roters, Zidane el Hadouchi (Guido Beerning).

Afsluiten met wat eten

Na een korte busreis werd Mc Donald’s aangedaan waar de omzet flink werd opgekrikt door het bezoek van de 40 Zutphenaren. In de kleine uurtjes arriveerden spelers, begeleiders en supporters weer terug in Hochkrimml.

Verslag: Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0