Goede generale voor FC Zutphen MO15-1

Nagenietend van de overwinning van vorige week, was het vandaag tijd voor de wedstrijd tegen FC Bergh MO15-2. De MO15-1 van FC Bergh hadden we al verslagen in de Achterhoek cup, maar we mogen niemand onderschatten in deze klasse.

Nadat wij de toss hadden gewonnen en iedereen op z’n plek stond, trapte FC Bergh af. Zoals vooraf besproken zouden wij vooruit druk blijven zetten. Dit had het gewenste effect: Na 2 minuten spelen wist Leonie de bal al langs de keepster in de goal te schieten. Een vroege voorsprong, maar we waren er nog niet. De tegenstander werd gevaarlijk via de lange bal. Deze gingen vaak richting hun linksbuiten die technisch, fysiek en snel was. Wij hadden het hier erg moeilijk mee, maar we hielden ‘de nul’ nog even vast. Het spel verplaatste zich weer naar de helft van FC Bergh. Marley werd diep gestuurd en schoof beheerst binnen: 2-0 voorsprong binnen 10 minuten. Een betere start konden we ons niet wensen. De meiden namen wat gas terug. Dit zorgde voor een overwicht aan de kant van FC Bergh. We hielden lang ons doel schoon, maar na 20 minuten spelen was het de linksbuiten van FC Bergh die Rosalie wist te verschalken: 2-1, maar de meiden raakten niet in paniek. Ze moesten weer even wakker geschud worden na zo’n droomstart. De bal werd weer snel van voet naar voet gespeeld. Na 27 minuten spelen wisten we Marlinde diep te sturen. Zij gaf een perfecte voorzet die Marley binnen wist te tikken, 3-1 en de marge was weer 2! De druk werd opgevoerd. We gaven FC Bergh geen meter om de bal rond te kunnen spelen. Veel arbeid moest hiervoor worden geleverd, maar onze meiden bleven maar gaan. Na een mooie uittrap van Rosalie kwam Marley in balbezit. Die speelde de bal hoog door naar Leonie die hem meenam. Het leek of de laatste vrouw van FC Bergh deze bal weg zou rossen, maar die maaide over de bal heen. Dit was het signaal voor Leonie om door te lopen op de keepster en de bal in de korte hoek binnen te schuiven, dus was het 4-1 en tijd voor de ranja.

Omdat we op veld 5 speelden, werd de ranja opgehaald door 2 ouders en bleven wij tijdens de rust op het veld. Het was trouwens geen straf vanwege het voorjaarszonnetje dat doorbrak. We waren niet foutloos geweest in de 1e helft, maar met meer communicatie zouden we het veel makkelijker voor onszelf kunnen maken.

De 2e helft begon van onze kant scherp. Het veldspel en bewegen zonder bal was weer terug te zien. Er ontstonden mooie combinaties aan beide zijkanten, waardoor we ver op de helft van de tegenstander bleven. Het ontbrak op sommige momenten aan concentratie dat we de 5-1 nog niet hadden gemaakt, maar die zou niet lang op zich laten wachten. Na 10 minuten viel deze dan ook: via de linkerkant stoomde Marley naar de achterlijn. De keepster kwam uit en Marley wipte de bal langs de keepster en daar stond Marlinde om de bal binnen te schieten. We kregen een hoop kansen om de dubbele cijfers te halen, maar bij FC Bergh stond een goede keepster op goal die een hoop kansen van ons tegenhield. Na 20 minuten voetballen wist Leonie haar 3e treffer te noteren door hem beheerst binnen te schieten. Nu was de overwinning zeker binnen en je zag dat de meiden het zo prima vonden. Dit zorgde ervoor dat de tegenstander weer op onze helft kon komen om nog een treffer te kunnen maken. 1 minuut voor tijd werd hun arbeid nog beloond: omdat wij de bal niet weg konden krijgen, wist de linksbuiten van FC Bergh nog een keer verwoestend uit te halen; 6-2 en de scheidsrechter floot direct voor het einde van de wedstrijd.

Vandaag zijn de meiden eigenlijk geen moment in gevaar geweest. Ze hielden de controle over de wedstrijd en speelden hun eigen spel. Met deze overwinning erbij houden we de aansluiting op de nummers 1 en 2 en loop je weg van de concurrentie. Daarnaast gaan we nu met een goed gevoel richting de laatste poulewedstrijd voor de Achterhoek Cup. Deze wedstrijd tegen SV Grol zal beslissen wie doorgaat naar de halve finale. Wij zullen genoeg hebben aan een gelijkspel, maar wij willen niets liever dan winnen!