Floris de Boer, Mido Blok en Benjamin Roters debuteren

Bij de 1e competitiewedstrijd van het voetbalseizoen ’21-’22 maakten 3 FC Zutphen spelers hun officiële debuut in de hoofdmacht. Floris de Boer, Mido Blok en Benjamin Roters kregen van trainer Mark Horsman een basisplaats in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Sp Eefde.

[ux_gallery ids=”24962,24964,24963″ style=”none” type=”slider” columns=”1″ depth_hover=”2″ slider_nav_style=”circle” slider_nav_color=”light” slider_bullets=”true” auto_slide=”6000″ image_hover=”glow”]

[gap]

Eigen jeugd

Floris de Boer, Mido Blok en Benjamin Roters maakten tijdens de voorbereiding al veel minuten en een goede en scherpe indruk. Dat werd zaterdagmiddag beloond met een basisplaats. De 3 debutanten komen allemaal uit de jeugd van onze club. Benjamin Roters keerde dit seizoen na een kort avontuur bij De Graafschap terug bij FC Zutphen.

Blessure en hattrick

Floris De Boer was blij met zijn basisplaats, maar moest de strijd al na 25 minuten staken. Dat was niet volgens plan. De aanvaller liep een vervelende blessure op. ‘Ik werd diep gestuurd, kwam voor de keeper en vlak voordat ik wilde schieten schoot het vol in mijn hamstring’. Ook Mido Blok maakte de 90 minuten niet vol. De aanvallende middenvelder, die vooral na rust sterk speelde, werd na 75 minuten moegestreden vervangen. Benjamin Roters liep met de grootste grijns van het veld. De spits vocht felle duels uit met de verdedigers van Sp Eefde. Hij maakte 3 uitstekende doelpunten en was daarmee een plaag voor de tegenstander.

Ook Mark Horsman debuteert

Natuurlijk was het ook voor trainer Mark Horsman zijn officiële debuut als hoofdtrainer van FC Zutphen. ‘Het is heerlijk dat het voetbalseizoen nu echt begonnen is. Deze overwinning is prachtige start van de competitie. Dat wilden we graag en het is mooi dat het ook gelukt is’, reageerde de hoofdtrainer enthousiast, vlak na de wedstrijd.

Debutanten: gefeliciteerd! Dat er nog maar veel wedstrijden bij mogen komen.