blok-oranje-rood

FC Zutphen (zat) 2 wint doelpuntrijk duel met 4-3 van AZSV 4

blok-oranje-rood

Ons aller tweede speelt vandaag de 1e competitie thuiswedstrijd tegen AZSV 4 dat vorige week met 4-1 te sterk was voor Eerbeekse Boys 2.

1e helft

Een beter FC Zutphen, met wederom veel voetbal in de ploeg. Tot de 32e min. was er geen vuiltje aan de lucht en ging het met 2-0 aan de leiding. De ommekeer kwam tot stand door de plotselinge aansluittreffer van AZSV die op zeer ongelukkige wijze tot stand kwam. In 10e min. een aanval opgezet door Marnix die via Floris Aland bereikt. Hij kapt zijn directe tegenstander uit en komt daarmee vrij voor de keeper. Bekeken balletje in de verre hoek betekende de 1-0 voorsprong, die Joran vanaf de bank op het scorebord zet. Even later is het Aleck die Steye diep stuurt aan de linker kant. Zijn voorzet beland bij de inkomende Aland die net voorlangs schiet. In de 22e min. zet Thijmen aanval op aan de rechter kant. Floris verlengd de bal naar Aland. Zijn inzet wordt gepareerd door de keeper maar in de rebound is het Tom die simpel de 2-0 binnen tikt.

AZSV komt terug tot 2-2

In 32e min. een aanval aan de linker kant voor AZSV. Voorzet wordt in druk doelgebied in gebracht. Een botsing met keeper Siem zorgt ervoor dat hij de gladde bal los laat. De spits is er als de kippen bij om in te tikken 2-1. De onverwachte tegentreffer zorgt voor onrust binnen de ploeg. Op slag van rust aan de zijlijn een overtreding van Jort. De voorzet wordt vervolgens binnen gekopt bij de 2e paal 2-2. In de rust hebben de coaches Wilco en Tom het e.e.a. recht te zetten want beide tegentreffers zorgden er toch wel voor dat de koppies naar beneden gingen hangen.

FC Zutphen recht de rug

FC Zutphen krijgt eerst nog een tegen slag te verwerken in de 56e min. Van een 2-0 voorsprong gaat het zelfs naar een 2-3 achterstand maar daarna stelt men orde op zaken. In de 58e min. een pass van Thijmen op de diep gaande Max, aan de rechterkant, die zijn tegenstander veel te snel af is. Vrij voor de keeper mikt hij laag in de verre hoek. Onhoudbaar voor de keeper 3-3. FC Zutphen gaat vol gas meteen door en nog geen 2 min. later is de schade volledig herstelt. Door goed stoorwerk van Tim komt Senne in balbezit en die stuurt Tycho diep. Op volle snelheid gaat hij langs zijn man. Voorzet bij de 2e paal waar Floris hoog boven iedereen uitkomt en de bal binnen kopt 4-3. Na de bevrijdende treffer komt FC Zutphen nog even onder druk te staan en is het nog even billen knijpen op de bank maar de verdediging houd stand tot het bevrijdende laatste fluitsignaal klinkt.

Opstelling: Siem Isselman (k), Tim Scholten, Aleck Boeijink (56. Tycho Bloemen), Jort Bleumink (51. Max Oostendorp), Aland Kader, Tom Wijnhoven (51. Joran vd Kamp), Steye Kleijzen, Marnix Marsman (51.Senne de Boer), Thijmen Veen, Floris de Boer, Sten Kamerman

Balbezit : FC Zutphen 58% / AZSV 42%

Verslaggever : Jos Janssen

Vind ik leuk 3