FC Zutphen (zat) 2 verrast hoofdklasser Enter Vooruit 2

Na het teleurstellende resultaat van vorige week, waarin Ons aller tweede met 80% balbezit geen enkele kans wist te creëren, heeft men zich vandaag prima hersteld. Tegen hoofdklasser Enter Vooruit was FC Zutphen, dat 2 klassen lager speelt, simpel weg de betere ploeg. Vooral de 1e helft en de ruststand van 1-2 was dan ook zeer terecht. De 2e helft waarin veelvuldig gewisseld werd was van een lager niveau waardoor Enter meer in de wedstrijd kwam en zelfs meerdere kansen kreeg maar goed keeperswerk van Siem voorkwam dat Enter er zelfs onverdiend met de winst vandoor zou gaan.

1e helft

Vooral de eerste 15 min. legde FC Zutphen een prima wedstrijd op de mat. Met goed combinatie voetbal werd Enter Vooruit onder druk gezet. Van het klassenverschil was geen enkele sprake, sterker nog FC Zutphen was de betere ploeg.

Enter Vooruit scoort 1-0

Het was een domper dat Enter in de 18e min. op voorsprong kwam. Een steekpass door het centrum zet hun spits vrij voor de keeper die beheerst afrond 1-0. FC Zutphen blijft de wedstrijd dicteren en creëert rond de 30e min. enkele kansen oprij met name Marnix en Thijmen kregen mogelijkheden om de schade te herstellen.

Max scoort 1-1

40e min. aanval over rechts opgezet door Tim die Aland aan het werk zet. Een breedtepass op Marnix die direct met een steekpass Max vrij voor de keeper zet. Met een simpel tikje laag over de grond laat hij de keeper kansloos 1-1.

Thijmen scoort 1-2

44e min. opnieuw een aanval op rechts nu opgezet door Tom. Een prima actie van Aland die wederom naar binnen dribbelt en de bal breed legt op Thijmen. Vanaf 20 meter haalt Thijmen direct snoeihard uit. Boven in de kruising verdwijnt de bal in het doel. Terechte ruststand 1-2.

Gelijkmaker 2-2

In de rust werden 4 spelers gewisseld. De 2e helft begon daardoor wat onwennig en kreeg Enter direct een paar corners op rij waarbij het er verdedigend niet goed uitzag aan de kant van FC Zutphen. Uit een rommelige situatie wist Enter de bal in het doel te werken 2-2.

Goed keeperswerk Siem

Daarna volgden nog een paar hachelijke situaties maar met een paar goede reddingen van keeper Siem wist hij erger te voorkomen. 65e min. een overtreding aan de linkerkant op Matthijs aan de zijlijn. De vrije trap wordt genomen door Steije. De voorzet wordt over gekopt door Jort.

Solo Matthijs

90e min. aanval aan de rechterkant opgezet door Joran die Matthijs de diepte in stuurt. Hij haalt de achterlijn en zijn hoge voorzet bij de 2e paal gaat over iedereen heen terwijl op de 16 meter Steye en Valentijn komen inlopen, zij worden helaas over het hoofd gezien. Een goede mogelijkheid gaat voorbij anders had FC Zutphen er zelfs nog met de winst van door kunnen gaan.

Nabeschouwing

Een prima 1e helft van FC Zutphen en een meer gelijk opgaande 2e helft wat meer te wijten valt aan de vele wisselingen aan Zutphens kant waardoor het er wat rommeliger uitzag en Enter beter in de wedstrijd kon komen maar al met al een goed resultaat, dat bied vertrouwen voor de toekomst.

Opstelling: Siem Isselman (k), Tim Scholten, Aleck Boeijink (45. Joran van der Kamp), Jort Bleumink, Aland Kader (60.Valentijn Roters ), Tycho Bloemen (55. Senne de Boer), Tom Wijnhoven (45. Nando Bleumink), Steye Kleijzen, Thijmen Veen, Max Oostendorp (45. Matthijs van der Meulen), Marnix Marsman (45. Camiel a Campo)

Balbezit : FC Zutphen 62% / Enter Vooruit 38%
Corners : FC Zutphen 4 / Enter Vooruit 5
Schot op doel : FC Zutphen 8 / Enter Vooruit 6

Verslaggever : Jos Janssen