FC Zutphen (zat) 2 speelt verdienstelijk gelijk tegen koploper DTS ’35

Ons aller tweede speelt vandaag tegen koploper DTS 2 en kreeg de opdracht mee om achterin de nul te houden. In de afgelopen 3 wedstrijden is dat niet gelukt met maar liefst 8 tegentreffers. Een zware opgave tegen koploper DTS 2 dat in de laatste 3 wedstrijden maar liefst 19 keer wist te scoren. Tijdens de warming-up blijkt dat aanvoerder Sten wegens een blessure niet kan spelen. Nando is zijn vervanger.

1e helft

Een beter DTS, met veel voetbal in de ploeg. Vooral het eerste half uur wist men FC Zutphen goed vast te zetten op eigen helft. Het creëerde kansen maar FC Zutphen, dat in de achterste linie met Tycho, Nando, Jort en Aleck (30.Joran) goed stond, wist stand te houden en kon zelfs een aantal keer goed counteren.

Kansen

In de 2e min. de eerste kans in de wedstrijd voor DTS. FC Zutphen komt goed weg. Een aanval door het centrum eindigt met een schot die de bovenkant van de lat toucheert. In de 23e min. pas de eerste mogelijkheid voor FC Zutphen. Aanval opgezet door Tijmen die Sandro weg stuurt aan de rechterkant. Voorzet op Marnix die inkomt bij de 1e paal. Onder druk van zijn directe tegenstander kan hij de bal slechts licht van richting veranderen waardoor de bal net voorlangs gaat. In de 28e min. weer een kans voor DTS. Aanval over rechts. Voorzet laag binnen de 5 meter kan door keeper Ezra verlengd worden tot corner die niets op levert. Ruststand derhalve 0-0.

2e helft

FC Zutphen speelt in de 2e helft beter en bied meer weerstand. De wedstrijd is in evenwicht een men krijgt zelfs kansen op meer. Het is zelfs in staat om de laatste 10 minuten nog gas te geven maar men weet het net niet te vinden mede omdat ook de verdediging van DTS goed staat, het heeft niet voor niets pas 2 tegentreffers geïncasseerd dit seizoen.

Schoten Marnix

In 48e min. een aanval aan de linker kant opgezet door Nando. Via Sandro komt de bal op de hoek van de 16 meter bij Marnix die snoeihard uithaalt. Keeper van DTS kan met een spectaculaire duik de bal weg stompen. Paar minuten later komt FC Zutphen goed weg dankzij goed verdedigend werk van Joran die op het laatste moment, middels een correcte sliding op de 11 meter, kan voorkomen dat de spits van DTS kan scoren. Antwoord daarop komt weer van Marnix. Op aangeven van Aland, die op zijn beurt aangespeeld wordt door Tijmen, ziet Marnix zijn inzet tegen de lat belanden. Het laatste wapenfeit komt van DTS. Uit een corner wordt de bal tegen de paal gekopt.

Nabeschouwing

FC Zutphen heeft een uitstekende team prestatie geleverd en heeft met hard werken de koploper heel lastig gemaakt. Een verdiend gelijkspel bezorgd FC Zutphen een goed gevoel dat volgende week rust heeft en daarna opnieuw een zware tegenstander treft, de nummer 2 van de ranglijst Helios 2.

Scheidsrechter Tijmans

De complimenten gaan ook naar de uitstekend leidende scheidsrechter Remco Tijmans die op het laatste moment pas te horen kreeg dat hij deze beladen topper moest fluiten omdat de aangewezen bondscheidsrechter zonder bericht te doen niet kwam opdagen.

Opstelling FC Zutphen 2: Ezra Arends (k), Aleck Boeijink (30.Joran van der Kamp), Jort Bleumink, Nando Bleumink, Tycho Bloemen, Aland Kader (80. Floris de Boer), Tom Wijnhoven, Thijmen Veen (62. Steye Kleijzen), Marnix Marsman (80. Valentijn Roters), Sandro Bruil (80.Max Oostendorp), Noah Bolt

• Balbezit : FC Zutphen 39% / DTS 61%
  • Corners : FC Zutphen 5 / DTS 8
  • Scheidsrechter : Remco Tijmans

Verslaggever : Jos Janssen