FC Zutphen (zat) 2 kent uitstekende start van de competitie

Vandaag de 2e competitie wedstrijd tegen Juliana 2. Een vrij onbekende tegenstander voor ons aller tweede, waar we pas 1x tegen gespeeld hebben precies 2 jaar geleden toen was de uitslag 3 – 3. In evenwicht dus net als de 1e helft vandaag qua kansen en qua doelpunten zodat de ruststand van 1-1 op het scorebord stond. De 2e helft kon FC Zutphen pas het verschil maken.

De wedstrijd

3e min. de 1e kans voor Juliana. Een voorzet vanaf links hoog voor het doel, bij de 2e paal staat de spits die volledig vrij staand de bal kan binnen koppen maar mist de bal. 5e min. de 1e kans voor FC Zutphen. Diepe bal van Jort achter de verdediging waar Max opduikt. Vrij voor de keeper, zijn inzet wordt gestopt.

Juliana scoort 0–1

11e min. onnodig balverlies ligt aan de basis van een goed uitgespeelde aanval van Juliana. De spits rond laag in de hoek af 0-1.

Max profiteert 1-1

17e min. een diepte pass van Nils lijkt onderschept te worden maar Max profiteert van een miscommunicatie tussen verdediger en keeper van Juliana. Max reageert zeer alert en tikt de bal met de punt van de schoen langs de uitgekomen keeper het lege doel in 1-1.

Spel golft op en neer

20e min. vrije trap op de rand van de 16 meter, midden voor het doel, na handsbal van Nando. Schot gaat naast. 40e min. Goede opkomende actie van Tom aan de rechter kant. Hij brengt Max in stelling maar helaas wordt zijn inzet tot corner verwerkt. Zo golft de wedstrijd op en neer met mogelijkheden aan beide kanten maar de stand 1-1 blijft tot aan de rust op het scorebord staan.

Nando scoort 2-1

In de rust worden door trainer Toon Hillebrand en Hans Nijland nog even de puntjes op de i gezet. FC Zutphen start dan ook voortvarend. Het voltallige publiek zit nog maar net op hun plaatsen en Nando laat ze juichen. Direct na de aftrap. Een diepte pass van Sten op Steye. Goed doorzetten levert FC Zutphen een corner op. Deze wordt door Sten voorgegeven op de rand van de 16 meter. Nando komt inlopen en schiet uiterst beheerst de bal in de kruising 2-1.

Sten scoort 3-1

58e min. strand een veel belovende aanval van Juliana met een schot op de paal. Hier komt ons aller tweede goed weg. Het antwoord hierop van FC Zutphen mag er zijn. 60e min. door goed druk zetten van Max komt Marnix aan de bal. Hij speelt Sten aan op de hoek van de 16 meter, dankzij een goede bal aanname kan hij simpel zijn directe tegenstaander uitkappen en met rechts de bal hard en strak in de verre hoek binnen schieten 3-1.

Redding Ivan

65e min. een aanval van Juliana aan de rechterkant. De centrumspits duikt in vrije positie op vlak voor keeper Ivan. De harde inzet wordt met een geweldige reflex van Ivan gestopt met 2 vuisten. Zo voorkomt hij de aansluittreffer van Juliana en dat zij terug komen in de wedstrijd.

Kans Marnix

75e min. een aanval uit het boekje van achteruit opgezet door Matthijs. Via Tom en Sten komt de bal bij Marnix die geheel vrij voor de keeper de beslissing op zijn schoen heeft. Hij verzuimt de trekker over te halen.

Goede start FC Zutphen

De laatste 10 min. is het nog even billen knijpen op de bank. Juliana krijgt nog een aantal makkelijk weggegeven corners maar weet hier niets uit te halen zodat de 3 punten in Zutphen blijven en uit 2 wedstrijden behaalt FC Zutphen de maximale winst van 6 punten.

Opstelling: Ivan Nijland (k), Tycho Bloemen, Jort Bleumink (c), Nando Bleumink, Matthijs vd Meulen (80.Camiel a Campo), Nils Vos (30.Bas Jansen), Tom Wijnhoven, Steye Kleijzen, Marnix Marsman, Max Oostendorp (75.Ivo Vredendaal), Sten Kamerman.

Balbezit : FC Zutphen 62% / Juliana 38%

Coach : Toon Hillebrand
Grensrechter : Guido Beernink
Verslaggever : Jos Janssen