FC Zutphen (zat) 2 doet goede zaken met bekerzege op AZSV 3

Vandaag staat de bekerwedstrijd FC Zutphen 2 – AZSV 3 op het programma. Beide teams hadden hun 1e bekerwedstrijd gewonnen en bij winst vandaag verschaft men zich een goede uitgangspositie om de poule fase te overleven. Saillant detail is dat beide teams elkaar over 2 weken weer treffen in de competitie.

Steekpass Rutger

5e min. Ons Aller Tweede speelt een prima 1e helft en al direct is er in de beginfase een serieuze mogelijkheid voor FC Zutphen om de score te openen. Rutger onderschept de bal op het middenveld. Met een bekeken steekpass zet hij Sten vrij voor de keeper maar zijn inzet wordt gestopt.

AZSV scoort 0-1

15e min. Pas de 1e mogelijkheid voor AZSV. Een corner van AZSV levert in 1e instantie niets op. FC Zutphen kan massaal uitkomen en komt daardoor met teveel mensen voor de bal. AZSV onderschept de bal op een moment dat je geen balverlies mag lijden. De directe counter van AZSV heeft weliswaar een luchtje van buitenspel maar mag doorgaan. Voorzet bij de 1e paal wordt simpel binnen getikt 0-1.

Ivo scoort 1-1

25e min. FC Zutphen is echter door deze tegenvaller niet van slag. Nando begint, als centrale verdediger, een solo van achteruit. Geeft een crossbal vanaf rechts naar links op Sten die een prima voorzet aflevert bij de 2e paal. Ivo is ter plekke en schuift de bal in de rechter onder hoek en scoort in zijn debuut de verdiende gelijkmaker 1-1.

Sten scoort 2-1

28e min. Aanval over rechts. Marnix stuurt Guido de hoek in en hij trekt met de bal aan de voet weer naar binnen langs de achterlijn. Een voorzet op de inkomende Sten op de 11 meter. Snoeihard schiet Sten de bal hoog in de touwen 2-1.

Nils zet druk bij de 1-3

35e min. FC Zutphen zet door en trekt de wedstrijd naar zich toe. AZSV kan niet onder de druk van FC Zutphen uitkomen en de wedstrijd speelt zich grotendeels af op de helft van de tegenstander. Een lange bal van Matthijs, daar ziet Nils nog wel heil in en zet vol druk op de keeper die daardoor in paniek raakt. Max, net ingevallen voor Ivo, kan slim profiteren en lobt de bal over de keeper het lege doel in 3-1.

Counter 2-3

Vlak voor rust kan AZSV de aansluittreffer maken, een nieuwe tegenvaller. Een counter van AZSV met opnieuw een luchtje van buitenspel. De verdedigers van FC Zutphen blijven daardoor staan en de spits van AZSV kan ongehinderd scoren. Ruststand 3-2.

De 2e helft

De eerste 20 minuten van de 2e helft zijn beide teams gelijkwaardig en daardoor zijn er weinig hoogte punten te noteren. Uit een corner van FC Zutphen ontstaat er een onoverzichtelijke situatie in de 65e minuut. Een inzet van Nils wordt nog gestopt maar Marnix weet het net wel te vinden 4-2.

Afstand schoten Steye

In de 75e en 80e minuut probeert Steye het met afstand schoten maar beide keren gaat de bal net over de lat. FC Zutphen behoort de wedstrijd professioneel uit te spelen maar daar komt het niet van.

Penalty AZSV 4-3

88e min. weer een counter van AZSV en weer denkt men bij FC Zutphen aan buitenspel. De doorgebroken spits wordt in het strafschop gebied gevloerd door keeper Ezra. De toegekende penalty wordt onberispelijk binnen geschoten 4-3.

Slotakkoord Camiel?

In blessure tijd had Camiel nog een duit in het zakje kunnen doen. Vrij voor de keeper kopt hij de bal veel te zacht precies in de handen van de keeper. Neemt niet weg dat FC Zutphen een prima resultaat heeft gehaald door ook de 2e bekerwedstrijd te winnen. Volgende week kan men het afmaken in de thuiswedstrijd tegen stadgenoot Be Quick 2.

Opstelling: Ezra Arends (c), Valentijn Roters (45.Tycho Bloemen), Nils Vos, Sten Kamerman (45. Steye Kleijzen), Nando Bleumink, Marnix Marsman, Guido Beerning, Matthijs vd Meulen (60.Camiel a Campo), Ivo Vredendaal (30. Max Oostendorp), Rutger Groters, Tom Wijnhoven.

Balbezit: FC Zutphen 75% / AZSV 25%

Coach: Toon Hillebrand
Grensrechter : Joran van der Kamp