FC Zutphen (zat) 2 blijft ook tegen DZC ’68 ongeslagen

Ons aller tweede speelt vandaag tegen DZC 4. Beide teams hebben evenveel punten, 1 wedstrijd gewonnen en 1 gelijk gespeeld. Op papier een geduchte tegenstander met slimme en fysiek sterke oud 1e elftal spelers. Geen makkelijke opgave dus.

1e helft

Een beter FC Zutphen, met wederom veel voetbal in de ploeg. DZC gaf veel ruimte weg op het middenveld waar Thijmen, Steije en Senne met goed positie spel veel gebruik van wisten te maken en daarmee de voorhoede spelers aan het werk konden zetten. Dat resulteerde in veel mogelijkheden om te scoren maar veel kansen bleven onbenut.

Aland scoort 0-1

In 8e min. corner van Thijmen op Steije en weer terug naar Thijmen die de bal breed speelt op Aland. Hij kapt zijn tegenstander uit op de hoek van de 16 meter en plaatst de bal in de verre kruising onhoudbaar voor de keeper 0-1. In de 18e minuut verovert Senne de bal op het middenveld en tikt de bal naar de op komende Sten. Zijn inzet beland snoeihard onder kant lat en stuitert het veld weer in. In de 20e minuut pas de eerste kans voor DZC maar hun inzet gaat net voor langs de 2e paal en keeper Ezra kan opgelucht adem halen. Direct daarna zet FC Zutphen er weer de volgende kans tegenover. Sandro stuurt Floris diep aan de rechterkant. Voorzet binnen de 5 meter waar Aland komt inlopen maar zijn inzet gaat over het lege doel.

DZC scoort 1-1

In 32e min. een aanval aan de rechter kant voor DZC. De scheidsrechter heeft een handsbal gezien van Jort. De vrije trap in de rechter bovenhoek wordt in 1e instantie gekeerd door keeper Ezra maar in de rebound is het wel raak 1-1. FC Zutphen laat er geen gras over groeien en zet er direct weer een aantal kansen tegenover. In de 35e minuut een actie van Floris. Hij passeert 3 man in het centrum en vrij voor de keeper wordt zijn inzet gestopt. Even later een voorzet van Steije op Aland bij de 2e paal die de bal terug legt op Thijmen maar zijn schot gaat net voorlangs.

Aland scoort 1-2

Op slag van rust is het dan eindelijk wel raak. Na goed verdedigend werk van Jort kan Aleck een aanval opzetten aan de linkerkant. Via een combinatie van Steije en Thijmen komt de bal in het centrum bij Aland. Hij kapt naar binnen en plaatst de bal beheerst in de linker onder hoek. Ruststand 1-2.

Marnix scoort 1-3

FC Zutphen speelt in de 2e helft onrustig en slordig toch komt het op een comfortabele 1-3 voorsprong. Na een solo van Marnix aan de linker kant, lijdt hij balverlies maar door een misverstand in de verdediging kan Sandro de bal doorspelen naar Marnix die dan plots vrij voor de keeper uitkomt. Zijn inzet betekent een 1-3 voorsprong. In de 75e minuut vertrekt Sandro van eigen helft. Na een steekpass van Tim staat hij oog in oog met de keeper. Zijn bekeken lobje beland in het doel, toch wordt deze treffer onterecht afgekeurd. Direct daarna maakt DZC een doelpunt. In plaats van een riante voorsprong van 1-4 wordt het ineens 2-3. Het wordt daardoor nog even spannend. DZC krijgt een aantal corners op rij. In de laatste minuut krijgt Aland nog een kans om een hattrick te scoren. Na een lange uittrap van Ezra staat hij vrij voor de keeper maar hij schiet net naast. De volle winst wordt verdient over de streep getrokken.

Nabeschouwing

FC Zutphen heeft het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt door de vele kansen onbenut te laten. Het had in de rust al met een ruime voorsprong de kleedkamer in kunnen gaan en had dan de 2e helft gecontroleerd kunnen uitspelen. Desalniettemin gingen de wel verdiende 3 punten mee in de pocket naar Zutphen.