FC Zutphen wint oefenduel in Apeldoorn tegen WSV met 2-3

FC Zutphen heeft dinsdagavond ook het 2e oefenduel in de voorbereiding op de hervatting van de competitie gewonnen. Na de winst van zaterdag tegen Be Quick, won FC Zutphen dinsdag van WSV Apeldoorn. Het werd 2-3. Daarmee werd revanche genomen voor de in het begin van dit seizoen geleden 2-0 nederlaag tegen WSV. Trainer Mark Horsman vond het een leerzame avond tegen een goede tegenstander. WSV speelt bovenin de 2e klasse op zondag. Een ploeg met contnu positiewisselingen en veel beweging tussen de linies.

[ux_image id=”27427″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

FC Zutphen opent sterk

Nadat Benjamin Roters een goede mogelijkheid had gemist, stond hij in de 13e minuut aan de basis van de 0-1. Zijn goede pass door het midden op Luuk Meijer stelde de middenvelder in staat te scoren. Daarna kreeg WSV meer greep op het middenveld en op de Zutphense spitsen. Er ontstond een gelijk opgaande partij. Doelman Joey Wolsink greep goed in toen de spits van WSV alleen op hem af kwam. En aan de andere kant had Floris de Boer de 0-2 op zijn schoen, maar alleen voor de doelman schoot hij net naast.

WSV maakt gelijk

Een onachtzaamheid bij FC Zutphen op het middenveld zorgde voor de gelijkmaker. Via het slim weg lopen achter de rug van de tegenstander werd een mooie aanval opgezet door WSV, waarbij de Zutphen verdediging werd uitgespeeld, 1-1. Daarna kreeg Benjamin Roters nog een goede mogelijkheid door prima voorbereidend werk van Floris de Boer. Maar met een gelijke stand ging men de rust in.

FC Zutphen scoort 2 keer vlak achter elkaar

Ook na de rust een gelijk opgaande wedstrijd. Jelle Macaré moest regelmatig handelend optreden na goede aanvallen van de gastheren. En aan de andere kant miste Mido Blok een goede mogelijkheid. In de 55e minuut viel de 1-2 na een uitstekende pass van Koen Hulleman op Benjamin Roters. Via een prachtige actie verdween de bal via een eigen speler in het doel. Twee minuten later was het 1-3. Een geweldige dieptepass van Hidde Ruessink op Benjamin Roters stond aan de basis. Nu liet de Zutphen spits de doelman kansloos en scoorde hij zelf.

Laatste half uur veel wissels

Bij beide ploegen kregen alle spelers volop de gelegenheid zich te laten zien. Een brede selectie is hard nodig in de komende zware en slopende competitie. WSV probeerde door volop druk te zetten wat aan de achterstand te doen. Maar de beste kansen waren daardoor voor de Zutphenaren. Luuk Meijer zag een prachtig schot vanaf de middenlijn op de lat belanden. En Zidane El Hadouchi had vanaf links een aantal goede acties. Hij had ook pech dat zijn schot op de kruising belandde.

WSV scoort vlak voor tijd

Doelman Siem Isselman had een paar keer goed ingegrepen, maar hij was in de 88e minuut kansloos. De verdediging van FC Zutphen stond na de vele wisselingen niet goed in positie en liet zich te gemakkelijk uit spelen. Maar verder kwamen de gastheren uit Apeldoorn niet. Komende zaterdag begint de competitie met een aantal inhaalwedstrijden. FC Zutphen hoeft nog niet aan te treden en speelt daarom vriendschappelijk tegen 1e klasser SVZW uit Wierden. Dan kan men de borst nat maken tegen deze zeer sterke tegenstander, die 2 klassen hoger speelt.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink (60. Siem Isselman); Hidde van Kalker (60. Hugo Groters), Hidde Ruessink, Jelle Macaré, Lucas Hengstenberg (60. Khen Bakkerweerd); David te Slaa (60. Niek Bakkerweerd), Timon Kuiper (46. Koen Hulleman), Luuk Meijer; Floris de Boer (46. Zidane El Hadouchi), Benjamin Roters, Mido Blok

Verslag: Gerjan Nijland