FC Zutphen wint met 2-3 van FC RDC in strijd om Hanze Cup

Op dinsdagavond 21 februari speelde de FC Zutphen O23 selectie, een mix van spelers van het 1e, 2e, de O19 en het echte O23 team, de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Hanze Cup. Tegenstander was FC RDC O23. De wedstrijd eindigde in een 2-3 overwinning.

Twee snelle doelpunten aan het begin van de wedstrijd

Vanaf het eerste fluitsignaal gingen beide teams er vol tegenaan. Vooral RDC legde veel energie op het veld. Het spel golfde heen en weer. In de 4e minuut verdedigde FC Zutphen zwak uit, waardoor RDC niet aarzelde en vlot richting doel ging en de ontstane kans met succes wist af te ronden: 1-0. Na de aftrap duurde het precies 2 minuten waarop de stand gelijk getrokken werd. Benjamin Roters wist te scoren na een mooie assist van Michalis Spiridakis, 1-1.

Teams houden elkaar in evenwicht

Na de twee snelle doelpunten ging het spel weer gelijk op. RDC speelde soms op het randje en deelde de nodige tikkies uit. FC Zutphen creëerde een aantal bijna 100% kansen maar wist deze helaas niet te verzilveren. Zo werd er een goal van Michalis Spiridakis afgekeurd wegens buitenspel, werd een bal van dichtbij over het doel geschoten, en wist de keeper van RDC een aantal reddingen te verrichten. Ook RDC kreeg een paar kansen. In de 43e minuut wist RDC wederom te scoren nadat de bal op het middenveld werd verloren. Dus met 2-1 achterstand de rust in.

Na rust meer initiatief FC Zutphen

FC Zutphen nam direct in de tweede helft wat meer initiatief. Al in de 49e minuut wist Timon Kuiper zich vrij te spelen. Zijn schot op goal werd echter door de keeper van RDC knap tegen gehouden. FC Zutphen zette door en in de 53e minuut werd een mooie aanval door het midden over meerdere schijven uiteindelijk afgerond met een assist van Michalis Spiridakis op Benjamin Roters, die de bal met subtiel lobje in het net werkte. Stand 2-2. RDC geeft echter niet op en weet een speler in de 57e-minuut vrij voor de keeper op te laten duiken. RDC wist echter niet te scoren door zeer goed keepwerk van Ezra Arends.

Rommelige fase

Nadat het 2-2 was geworden bleef FC Zutphen het betere spel vertonen en speelde RDC nog meer op de counter. Daarnaast was het spel erg rommelig. Veel foute passes, en balverlies door veel lopen met de bal. Wel moet gezegd worden dat FC Zutphen in deze fase toch het betere van het spel had en meer kansen creëerde. Dit resulteerde uiteindelijk in een doelpunt van FC Zutphen in de 83e minuut. Een perfecte pass van Milan Klaver vanaf links midden werd direct vanuit de lucht ingetikt door Timon Kuiper. De keeper had geen schijn van kans. Daarna werd het spel aan beide zijden nog rommeliger. FC Zutphen wist de voorsprong vast te houden en zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 2-3.

Slot

Uiteindelijk kun je concluderen dat FC Zutphen een rommelige wedstrijd, na 2 keer achter te komen, toch heeft weten om te buigen in een winst. Kortom de wedstrijd was niet mooi om te zien maar het resultaat is daar. Mogelijk moet het O23 team, dat is samengesteld met spelers uit verschillende teams, nog aan elkaar wennen. Op naar de volgende wedstrijd die hopelijk een ander spelbeeld heeft.

Programma Hanze Cup

De eerstvolgende wedstrijd van FC Zutphen O23 in de Hanze Cup is op dinsdag 18 april om 20.00 uur, thuis tegen Sportclub Deventer. Bekijk hier het volledige programma van de Hanze Cup.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends, Tycho Bloemen, Tim Scholten (20. Steye Kleijzen), Hidde van Kalker (c), Mido Blok (65. Tom Wijnhoven), Michalis Spiridakis, Benjamin Roters, Marnix Marsman (46. Aland Kader), Sandro Bruil (65. Milan Klaver), Timon Kuiper, Sten Kamerman.

Verslag: Coen van Kalker