FC Zutphen wint in doelpunten regen van Blauw Wit ’66

FC Zutphen heeft ook haar 2e bekerwedstrijd gewonnen. Het werd in Holten 6-4 tegen 4e klasser Blauw Wit ’66. FC Zutphen speelde in beide helften alleen goede eerste 15 minuten. Daarna zakte men ver weg. De ruststand was 1-1. En binnen een kwartier na de rust was het 1-4. Maar 4 tegendoelpunten, tegen een ploeg die een klasse lager speelt, is slecht. En dan was het nog te danken aan goed keeperswerk van Ezra Arends dat de schade tot 4 doelpunten beperkt bleef. Hij stopte namelijk ook nog een strafschop.

Sterk begin FC Zutphen

Binnen een minuut lag de 0-1 in het net. Het was Zidane el Hadouchi die een goede solo bekroonde met een fraaie treffer. Daarna werd een kopbal van David te Slaa van de lijn gehaald en even later gebeurde dit ook met een schot van Hidde van Kalker. Benjamin Roters liet 2 keer een goede mogelijkheid onbenut. En de andere kant stond Ezra Arends op zijn post na een goede counter. Dat had al een waarschuwing voor FC Zutphen moeten zijn.

Goed counterend Blauw Wit

De gastheren uit Holten waren weliswaar de mindere van FC Zutphen, maar gingen uitstekend met hun kwaliteiten om. De ploeg was fysiek fit en was snel in de omschakeling, waar FC Zutphen moeite mee had. Dat resulteerde in de 23e minuut in de 1-1 na een uitstekend uitgevoerde counter. Daarna keerde de doelman van Blauw Wit nog een paar goede mogelijkheden van Zidane el Hadouchi, Benjamin Roters en Kevin Ooms. Maar de stand veranderde voor rust niet meer.

De wedstrijd in 10 minuten beslist

FC Zutphen begon na de rust opnieuw sterk. In de 50e minuut kopte Benjamin Roters uitstekend raak, na een goede voorzet van Floris de Boer: 1-2. Drie minuten later kopte Benjamin Roters opnieuw raak, na een uitstekend voorbereide actie van Michalis Spiridakis. En laatstgenoemde zorgde in de 55e minuut voor de 1-4. Hij rondde zwak uitverdedigen met een prima schot genadeloos af.

FC Zutphen lijkt op grote overwinning af te stevenen

Toen Ivan Staring in de 67e minuut de 1-5 scoorde, uit een rebound van de doelman op een schot van Benjamin Roters, leek een grote overwinning in het verschiet. FC Zutphen viel echter, net als in de 1e helft, ver terug. In de 69e minuut viel de 2-5 na foutief uit verdedigen. Even later kopte David te Slaa op de lat, maar kort daarna haalde hij zijn tegenstander onderuit, wat een penalty tot gevolg had. Ezra Arends stopte daarbij de penalty en de opvolgende rebound. Maar het was uitstel van executie. Via een razendsnelle omschakeling maakte Blauw Wit de 3-5 in de 85e minuut.

Twee doelpunten in slotfase

Twee minuten voor tijd zette David te Slaa een prachtige aanval op, waarna hij Ivan Staring in staat stelde om zijn 2e goal te maken: 3-6. FC Zutphen bleef echter zwak spelen en slap ingrijpen. Zo kreeg men 3 minuten in blessuretijd toch nog een doelpunt om de oren door middel van een prachtig afstandsschot, 4-6. Om geen problemen in de competitie te krijgen, zal FC Zutphen de wisselvalligheid van zich af moeten schudden. Komende zaterdag wacht op sportcomplex het Zuiderpark het treffen met buurman Be Quick Zutphen om 15.00 uur. Dan zal worden bepaald wie naar de volgende bekerronde gaat, want beide ploegen hebben tot nu toe de volle winst behaald.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends; Hidde van Kalker (19. Hidde Ruessink), Kevin Ooms, Stan Murray (46. Timon Kuiper), Koen Hulleman; David te Slaa, Zidane El Hadouchi (60. Ivan Staring), Mido Blok, Michalis Spiridakis, Benjamin Roters, Floris de Boer (68. Sandro Bruil)