FC Zutphen wint in Aalten van 4e Divisionist AZSV

Op dinsdag 24 oktober ging de selectie van FC Zutphen richting Aalten voor een wedstrijd in de Achterhoek Cup tegen AZSV. AZSV komt uit in de 4e Divisie en staat hierin momenteel op een 5e plaats. Het werd een weerzien met Benjamin Roters, vorig jaar nog de veel scorende spits bij FC Zutphen. Deze avond zal de achterhoede van FC Zutphen Benjamin het scoren moeten beletten.

Eerste helft komt AZSV op 1 – 0

Om 20.15 uur fluit de scheidsrechter voor de aanvang van de wedstrijd. Het eerste deel van deze helft weet FC Zutphen aardig partij te bieden. Wel moet gezegd worden dat Zutphen nog niet gewend is aan de snelheid waarmee AZSV het spelletje speelt. Spelers van Zutphen krijgen minder tijd om de bal te controleren en te combineren. AZSV had iets meer de overhand wat in de 20e minuut werd beloond met een doelpunt Een fraaie voorzet van rechts werd uitstekend binnen gekopt door de spits van AZSV.

FC Zutphen bijt van zich af

Tijdens de eerste helft kreeg FC Zutphen steeds meer grip op de wedstrijd. De spelers beginnen te wennen aan de spelsnelheid. Helaas moest Mido Blok het veld verlaten voor Siebe Beuker. Trainer Mark Horsman voerde hierdoor een aantal kleine wijzigingen door in de opstelling. Dit bleek goed uit te pakken. AZSV raakte de regie op het middenveld deels kwijt. Dit resulteerde in een aantal mooie kansen. Zo had Milan Klaver in de 25e minuut een schot op doel maar wist de bal net niet goed te raken. In de 32e minuut zette Hidde van Kalker met een mooie steekpass David te Slaa alleen voor de keeper. Helaas wist de keeper van AZSV het schot van David te keren.

FC Zutphen komt goed uit de kleedkamer

De trainer heeft in de rust de spelers op de juiste manier weten te motiveren. FC Zutphen begon met veel energie en felheid aan de 2e helft en nam vanaf het fluitsignaal het heft in handen. Alle spelers zetten zich vol in en je kon spreken van een hecht team dat voor elkaar wil vechten. Ook de combinaties verliepen beter doordat er sneller afgespeeld werd. In de 49e minuut was het dan ook raak. Via een combinatie over de as van het veld speelde Timon Kuiper de bal op Milan Klaver. Deze stuurde een verdediger met een schitterde kapbeweging het bos in en schoot de 1-1 resoluut binnen. Hierna volgde een fase waarin beide teams het rustig aan leken te doen en gebeurde er niet veel schokkends.

Mark Horsman wisselt en zorgt voor ommekeer in de wedstrijd

Halverwege de 2e helft past de trainer van FC Zutphen twee wissels toe. Marnix Marsman werd vervangen door Martijn Zandbergen en Hidde Ruessink werd vervangen door Koen Hulleman. Dit nieuwe bloed zorgde voor een extra portie energie bij FC Zutphen. Zutphen kreeg de overhand, en of het zo had moeten zijn zorgden deze wissels in de 80e minuut met een knappe aanval over rechts voor de 1-2. Martijn wist namelijk een perfecte voorzet van Koen onberispelijk in de korte hoek binnen te schieten. Door dit tegendoelpunt was AZSV weer wakker en nam de laatste paar minuten het heft weer in handen. Hierbij kom het niet voorkomen dat FC Zutphen nog een paar gevaarlijk uitbraken op de mat kon leggen. Uiteindelijk wist geen van de partijen meer te scoren en gaat FC Zutphen met dit knappe resultaat terug richting Zutphen.

Slotsom

Het was een mooie wedstrijd om te zien, waarin met vlagen goed werd gespeeld. FC Zutphen moest even wennen aan de snelheid waarmee het spelletje werd gespeeld maar wist hier overheen te groeien. Het was mooi om te zien dat Zutphen als een hecht team speelde dat voor elkaar wilde knokken. Kortom, dit vast houden en deze lijn doorzetten.

Opstelling: Joey Wolsink, Hidde van Kalker, Hidde Ruessink (Koen Hulleman), Kevin Ooms, Marnix Marsman (Martijn Zandbergen), David te Slaa, Mido Blok (Siebe Beuker), Michalis Spiridakis , Tim Scholten, Milan Klaver, Timon Kuiper