blok-oranje-rood

FC Zutphen wint bekerwedstrijd van Vorden met 3-1

blok-oranje-rood

Om 17.00 uur, op het heetste moment van de dag, speelde FC Zutphen de bekerwedstrijd tegen de buren uit Vorden. Voor de talrijke toeschouwers was het al een hele beproeving met deze weersomstandigheden. Voor de spelers van beide teams was het haast niet te doen. Daarom veel complimenten voor de geweldige inzet en de aantrekkelijke pot voetbal die ons werd voorgeschoteld. Vorden kwam al vroeg op een 0-1 voorsprong, maar FC Zutphen trok aan het langste eind met 3-1.

Eerste minuten zijn voor Vorden

In het begin toonde Vorden veel initiatief. Dit leidde tot de 0-1 van spits Gijs van der Veen die, na wat schermutselingen aan de zijlijn, slim wegliep bij de verdedigers, waardoor hij geheel vrijstaand op de rand van de zestien meter kon worden aangespeeld en van daaruit de uitgelopen keeper Joey Wolsink kon verschalken met een lobje, 0-1.

FC Zutphen herpakt zich

FC Zutphen was meteen goed wakker en werd dominanter. Bij diepe ballen op Nathan Greven en Zidane El Hadouchi reageerde de ervaren keeper Robin Verstege attent door goed uit zijn doel te komen en daarmee de aanvallen onschadelijk te maken. De druk op het doel van Vorden werd groter en FC Zutphen was in deze fase veruit de sterkste partij. In eerste instantie ging een boogballetje van Nathan Greven nog over de uitgelopen doelman, maar nog net langs de verkeerde kant van de paal. 5 minuten later werd Nathan vanuit het middenveld weer goed in de diepte aangespeeld, hij omspeelde heel handig de uitgelopen keeper en gaf de bal voor het doel waar de opgekomen Zidane omringd door een aantal Vordense verdedigers de bal strak binnenschoot: 1-1.

Kansen aan beide kanten

FC Zutphen ging door met het goed combineren en het creëren van kansen. Normaliter zouden hieruit meer doelpunten moeten vallen. Maar als de keeper goed in de weg staat en de afwerking niet precies genoeg is, dan verandert de stand niet. Waren er dan helemaal geen mogelijkheden meer voor Vorden? Jazeker wel. Bij een terugspeelbal vanuit het middenveld op keeper Joey, werd over het hoofd gezien dat de spits van Vorden daar nog stond. Hij kon alleen op Joey Wolsink af. Joey liet zien dat hij ijzersterk is in de één op één situaties en met assistentie van de aangesnelde aanvoerder David te Slaa kon deze grote kans worden verijdeld. Uit de eigen opbouw lukte het de Vordense voorwaartsen in deze fase niet bij het Zutphense doel te komen. De ruststand bleef zo 1-1.

Eerste minuten na rust liet Vorden zich goed zien

De thee in de rust had de Vordense spelers goed gedaan. Een klein kwartier waren zij goed op dreef. Een schot op het doel van Joey Wolsink kon door hem ternauwernood tot hoekschop worden verwerkt. En een stuiterend schot van afstand kon maar net door Joey worden gepakt.

Wissels bij FC Zutphen

In de 60e minuut werden Hidde Ruessink en Koen Hulleman gewisseld voor Hidde van Kalker en Martijn Zandbergen. Dit bracht aan de kant van Zutphen weer nieuwe energie. Vorden leek de pijp wat leeg te krijgen en FC Zutphen gaat er vol in, met het doel de 3 punten in Zutphen te houden. Een vrije kopkans voor Zidane gaat nog over en de ijverige Michalis Spiridakis ziet zijn schot net naast het doel verdwijnen. Het spel van Zutphen is in deze fase wel goed, maar de zuiverheid in de afwerking ontbreekt.

Voorsprong FC Zutphen

Uiteindelijk moet een penalty leiden tot de 2-1 voorsprong voor FC Zutphen. De wederom goed spelende Milan Klaver wordt door de keeper onreglementair van de bal gehouden, waarna Timon Kuiper de toegekende strafschop onberispelijk binnen schiet. Milan Klaver verlaat licht aangeslagen het veld en wordt vervangen door Tijmen Tegelaar uit de JO-19, die vorig seizoen al debuteerde in het 1e elftal. Ook de degelijke en met veel inzet spelende Siebe Beuker wordt gewisseld voor Hugo Groters.

Slotakkoord Zidane

Het slotakkoord van de wedstrijd was weer voor Zidane EL Hadouchi die de bal, na een voorzet van de goed ingevallen Martijn Zandbergen, onhoudbaar voor de keeper binnenschoot: 3-1. Op de valreep ontstond er nog een ongelukkige botsing tussen de uitgekomen keeper van Vorden en Zidane El Hadouchi. Beiden hadden verzorging nodig. De keeper hield er een lichte hoofdwond aan over en Zidane kon gelukkig weer zelf lopend het veld verlaten. Wij wensen Robin Verstege, de keeper van Vorden, een spoedig herstel toe. Direct hierna floot de rustig leidende scheidsrechter Kroesen uit Nijmegen de wedstrijd af.

Volgende week laatste poulewedstrijd

Volgende week zaterdag speelt FC Zutphen de laatste wedstrijd in deze bekerronde. Het gaat dan op bezoek bij RKZVC uit Zieuwent, een ploeg die vorig seizoen degradeerde uit de 4e divisie en dus nu in de 1e klasse speelt. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

Vind ik leuk 4