FC Zutphen wint bekerduel van ON Almelo

FC Zutphen heeft de 1e bekerwedstrijd van dit seizoen winnend afgesloten. In Almelo won de oranjerode brigade met 3-1 van Oranje Nassau.

Fel begin

FC Zutphen begon sterk aan het duel. Vooral de felheid waarmee de ploeg speelde was opvallend. In de 6e minuut opent Zidane el Hadouchi. Aan het doelpunt gaat een uitstekende pass van David te Slaa vooraf.

Wolsink toont zijn klasse

Na 25 minuten spelen komt Oranje Nassau wat beter in de wedstrijd. FC Zutphen doelman Joey Wolsink laat zijn klasse zien met een prachtige redding bij een vrije trap van de thuisploeg.

Maar ook FC Zutphen laat zich zien. De hard werkende Benjamin Roters is dichtbij de 0-2. Daarna schiet David te Slaa net over. Vlak voor rust is er opnieuw een mooie redding van Joey Wolsink.

Doelpunt Roters

Ook na rust wordt de FC Zutphen doelman direct op de proef gesteld, maar Wolsink voorkomt de gelijkmaker. Jelle Macaré, vandaag op het middenveld spelend, mikt enkele minuten later net naast het doel van ON.

In de 65e minuut valt de 0-2. Benjamin Roters is de doelpuntenmaker na een mooie pass van Mido Blok. Roters wordt door 2 verdedigers fel op de huid gezeten, maar rondt knap af. Even daarna is Mido Blok zelf dichtbij een doelpunt, ditmaal doet Benjamin Roters het voorwerk.

Spanning even terug

Oranje Nassau brengt de spanning in de wedstrijd terug. Dat gebeurt in de 72e minuut. FC Zutphen krijgt de bal niet weg uit de achterhoede, waarna de gastheren profiteren: 1-2.

De Almelose hoop is van korte duur, want een minuut later valt de beslissing. Bij een snelle uitbraak bereikt Koen Hulleman de meegelopen Jelle Macaré: 1-3.

Eindstand: 1-3

In het laatste kwartier redt Joey Wolsink zijn ploeg opnieuw, had Koen Hulleman een penalty verdiend nadat hij in de 16 onderuit werd gehaald en kopt ON op de paal. Daarna is Koen Hulleman opnieuw dichtbij een doelpunt, maar de aantrekkelijke partij eindigt in 1-3.

Dinsdagavond speelt FC Zutphen opnieuw voor de beker. Op eigen veld ontmoeten we FC Aramea.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink; Hugo Groters, Hidde Ruessink, Hidde van Kalker (72. Steye Kleijzen), Lucas Hengstenberg; Koen Hulleman, David te Slaa, Jelle Macaré, Mido Blok (82. Tom Wijnhoven); Zidane el Hadouchi (62. Floris de Boer), Benjamin Roters