FC Zutphen weet na duel tegen ON Almelo weer wat verliezen is

Op zaterdag 2 december 2023 was de selectie van FC Zutphen afgereisd naar Almelo voor de wedstrijd tegen CVV Oranje Nassau. Ook waren wederom veel meegereisde supporters van Zutphen langs de lijn te vinden. Dit keer met winterjassen, sjaals en mutsen om zo de kou te trotseren. Gezien de stand op de ranglijst beloofde het een mooie strijd te worden.

Moeizame start in eerste helft

In het begin van de eerste helft werd Fc Zutphen enigszins overdonderd. Dit resulteerde al in de 2e minuut in een 1-0 achterstand. Bij balverlies aan de linkerzijde wist Oranje Nassau de bal vanaf de achterlijn voor te krijgen waar deze door een speler vanaf de rechterzijde snoeihard werd binnen geschoten. Een domper die Zutphen even moest verwerken. Na de furieuze start van Oranje Nassau nam FC Zutphen gaande weg de eerste helft het heft weer in handen en kreeg het betere van het spel.

FC Zutphen komt terug en neemt afstand

Na ongeveer 10 minuten spelen ging FC Zutphen beter spelen en kreeg meer grip op de wedstrijd. Dit kwam in de 12e minuut tot uiting waar namelijk de 1 -1 werd gemaakt. Na wat rommelig verdedigen kwam de bal voor de voeten van Michalis Spiridakis die niet aarzelde en de bal op het doel van Oranje Nassau schoot. Via een verdediger belande de bal buiten bereik van de keeper in het doel. Een beetje geluk was hierbij aan de kant van FC Zutphen. Na de gelijkmaker ging het spel behoorlijk gelijk op, beide teams hadden bij vlagen de overhand. In de 29ste minuut kreeg Fc Zutphen een vrije trap op zo’n 20 meter vanaf het doel. Timon Kuiper kroop achter de bal en schoot de bal bijna binnen. De doelpaal stond echter in de weg en zijn bijna goed geplaatste schot spatte op de paal uiteen. Gelukkig voor Oranje Nassau want de keeper zou niet in staat geweest zijn de bal uit het doel te houden. In de 36ste minuut was het wel raak. FC Zutphen maakte de 1-2 met mooi spel waaraan de individuele klasse van Milan Klaver te grondslag lag. Hij speelde diverse verdedigers uit en wist de bal bij Michalis Spiridakis te krijgen. Deze speelde knap de keeper uit en kon de bal in het lege doel tikken. Dit doelpunt was om te smullen voor de meegereisde supporters en voor iedereen die voetbal een warm hart toedraagt. De rest van de eerste helft was FC Zutphen de betere partij al kreeg het wel een aantal hoekschoppen van Oranje Nassau te verduren die het nodige gevaar opleverden.

FC Zutphen komt goed uit te kleedkamer maar krijgt het moeilijk

FC Zutphen zette de lijn van het einde van de eerste helft door en had het betere van het spel. In de 49ste minuut moest de goed spelende spits Nathan Greven helaas geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Martijn Zandbergen. Hier bleef het niet bij want in de 60ste minuut ging Milan Klaver er gedwongen af en werd vervangen door Niek Bakkerweerd. Door deze gedwongen wisselingen was FC Zutphen het initiatief in de wedstrijd even kwijt. Oranje Nassau maakte hier dankbaar gebruik van. In de 64ste minuut werd het namelijk 2-2 door een flitsend snelle uitbraak over rechts met een voorzet op maat die onberispelijk binnen werd gekopt. Vanaf dit moment kreeg Oranje Nassau weer hoop en nam het helft in handen. Zo kroop FC Zutphen in de 85ste minuut door het oog van de naald. Een spits van Oranje Nassau kopte namelijk van dichtbij net over. Ondanks dat FC Zutphen gewaarschuwd was kwam het toch in de 88ste minuut op achterstand. Na knullig uitverdedigen wist Oranje Nassau de 3-2 binnen te schieten. De resterende minuten inclusief de extra tijd ging Zutphen vol in de aanval en wist nog een aantal kansen te creëren. Het heeft echter niet mogen baten. Eindstand bleef 3-2. Nog wel vermeldenswaardig is dat in de 89ste minuut Mike Teeuw, na een lange blessure, zijn debuut maakte bij FC Zutphen. Hij verving Martijn Zandbergen.

Tot slot

Het was een mooie wedstrijd om te zien. Beide teams gingen vol voor de winst waarbij bij vlagen de ene ploeg dan weer de andere ploeg het helft in handen had. Uiteindelijk trekt FC Zutphen aan het kortste eind. Hiermee kwam een eind aan de ongeslagen status van totaal 1 jaar, 7 maanden en 9 dagen. Toch een knap resultaat dat niet snel verbroken zal worden!!

Opstelling: Joey Wolsink, Hidde van Kalker, Kevin Ooms, David te Slaa, Mido Blok, Michalis Spiridakis, Nathan Greven (49. Martijn Zandbergen (89. Mike Teeuw), Koen Hulleman, Milan Klaver (60. Niek Bakkerweerd) , Marnix Marsman, Timon Kuiper